Quantcast

Kalle Rovanperällä iso haaste luvassa Kroatian MM-rallissa – ”Pitää vain yrittää selviytyä”

Kalle Rovanperä lähtee rallin MM-sarjan piikkipaikalta ensi viikon Kroatian osakilpailuun.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä testasi Kroatiassa viime viikolla. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän lähtökohdat kauden kolmanteen MM-ralliin ovat loistavat, sillä MM-sarjan johtajana Toyota-kuski pääsee ensimmäisenä autona reitille.

Kroatian asvalttipikataipaleista Rovanperällä ei kuitenkaan juuri ole kisakokemusta, sillä viime vuonna kisa päättyi jo reilun kolmen kilometrin ajon jälkeen ulosajoon, eikä suomalaiskuljettaja voinut enää kilpailua jatkaa.

– Olen odottanut jo kovasti, että pääsen taas ajamaan. Se on aina hyvä merkki. Ajettuna on vasta kaksi rallia, mutta on tietenkin mukavaa, että pisteitä on tullut hyvin. Olemme samassa tilanteessa kuin viime vuonna, mutta toivottavasti onnistumme tällä kertaa paremmin Kroatiassa, Rovanperä sanoo.

– Haaste on iso, koska me emme sitä kokemusta pätkistä viime vuonna saaneet. Olemme kuitenkin olleet vastaavassa tilanteessa, sillä kilpailijoillamme on monesti ollut enemmän kokemusta. Pitää vain yrittää selviytyä mahdollisimman hyvin.

Kauden avauskisassa Monte Carlossa Rovanperä oli ensin todella kaukana kärjen vauhdista, mutta asvalttiajaminen kehittyi kisan edetessä. Rovanperä ajoi Kroatian MM-rallia valmistavat testit viime viikolla ja kokee, että tuntuma uuteen Rally1-kilpuriin on selvästi parempi.

– Testeissä sain varsin hyvän fiiliksen autoon. Mielestäni olemme myös kehittyneet auton suorituskyvyn suhteen. Toivottavasti se näkyy myös kilpailussa, jyväskyläläinen summaa.

Kroatian MM-ralli käynnistyy ensi torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Itse kisa starttaa perjantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina.

Rovanperän johto MM-sarjassa on 14 pistettä ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

Katso alapuolelta viime vuoden Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat