Ott Tänakilta iso paljastus

Ott Tänak on avannut virolaismedialle tarkemmin syitä, miksi hän päätti lähteä rallin MM-sarjassa kilpailevalta M-Sport Fordilta.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai julkisti keskiviikkona, että Tänak saapuu tiimiin ensi vuodeksi. Näin Tänak tekee paluun talliin vain vuoden tauon jälkeen.

Tänak lähti vuosi sitten Hyundailta suuren kohun saattelemana. Virolaisella oli vielä vuosi jäljellä sopimusta, mutta hän loikkasi silti brittitiimiin täksi vuodeksi.

Tänak on ajanut tällä kaudella M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla rallin MM-sarjassa. Tänak on saavuttanut kaksi voittoa, mutta muuten tulokset ovat jääneet laihoiksi, eikä Ford Puman luotettavuus ole ollut paras mahdollinen.

Tänak kokee, että Hyundain tilanne on nyt parempi kuin viime kaudella.

– He ovat ymmärtäneet, että isoa kalaa ei voi napata niiden ongelmien ja puutteiden kanssa, joita Hyundailla mielestäni oli aiempina vuosina, Tänak kertoi virolaiselle Delfi-sivustolle.

– Siellä on otettu tarvittavat askeleet tallin rakenteen vahvistamiseksi. He ovat osoittaneet minulle, että he ovat valmiina paiskimaan kovasti töitä mestaruuksien eteen. Meillä on yhteinen visio, joten vaikutti siltä, että voisimme tehdä töitä yhdessä.

Tänak teki samalla ison paljastuksen. M-Sportin heikon taloudellisen tilanteen vuoksi Ford Pumaa ei kehitetty vuoden aikana.

– Emme ole pystyneet tekemään teknistä edistystä. Vuoden alussa luokittelimme uudet tasauspyörästön lukot, mutta sen jälkeen ei ole tullut mitään päivityksiä, eikä tietääkseni mitään ole tulossakaan, Tänak avasi tilannetta.

– Se oli yksi niistä syistä, minkä takia jatko tuntui vaikealta minulle. Valitettavasti en ole saanut autoakaan itselleni sopivaksi. Tämä on ollut vaikea vuosi.

Tänak kertoi käyneensä neuvotteluita M-Sportin pääpomon Malcolm Wilsonin kanssa, mutta lopulta osapuolet päätyivät ammatilliseen eroon.

– Me molemmat pääsimme ymmärrykseen, ettemme pystyisi yhdessä saavuttamaan tavoitettani lähitulevaisuudessa.

Lue myös: Ott Tänakin lähtö kirpaisee – WRC-talli joutuu muuttamaan strategiaansa

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat