Rallin MM-sarjan altavastaaja varoittaa Toyotan uhkasta – ”Meidän on pysyteltävä tarkkoina!”

M-Sport Fordin Fiesta Rally2 -auto otti selvän kehitysloikan rallikaudella 2023.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Adrien Fourmaux väläytteli vauhtia WRC2-luokassa pitkin vuotta, vaikka sijoittuikin luokan loppupisteissä vasta sijalle kahdeksan. Ranskalainen oli muun muassa nopein kakkosluokan kuski Keski-Euroopan MM-rallissa ja dominoi Britannian rallisarjaa.

Myös Gregoire Munster osoitti oman ja Fiesta Rally2 -kilpurin vauhdin kauden päättäneessä Japanin MM-rallissa. Munster kirjautti kakkosluokassa kuusi pohja-aikaa ja oli pitkään kiinni toisessa sijassa, kunnes ajoi ulos tieltä kisan lopussa.

M-Sportin tallipomo Richard Millener korostaa, että WRC2-luokka on erittäin kilpailukykyinen. Selvästi kilpailijoita pienemmällä budjetilla operoiva yksityistalli on kuitenkin rimpuillut hyvin juurikin WRC2-luokassa.

– Tiedämme, että meidän autollamme kilpailee vähemmän kuskeja (Skodaan verrattuna), joten ei ole ollut helppoa osoittaa suorituskykyä. Luokka on niin kilpailukykyinen, että jos on vähän hukassa jossain välissä rallia, on auttamatta ulkona kilpailusta, Millener sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Mitä enemmän on autoja, sitä parempi on mahdollisuus näyttää. Jos autoja on vähemmän, on paljon vaikeampi osoittaa vauhtia.

Millener kiittelee miehistöään kovasta työstä.

– Olemme aina tienneet, ettei kärki ole kovin kaukana. Rally2-tiimimme on tehnyt koko ajan kovasti töitä viimeisen reilun vuoden aikana. He ovat paikanneet heikkoja kohtiamme, tiimipäällikkö summaa.

– Heillä on mahtava henki omassa tiimissään. On ollut hienoa nähdä, miten he ovat nauttineet menestyksestä kovan vuoden jälkeen. Koko porukka on kulkenut ison tien kohti menestystä.

Brittipomo tähdentää, että yhtään ei ole kuitenkaan varaa huilata laakereillaan. Ensi vuonna WRC2-luokan kilpailu kiristyy entisestään, kun Toyota tuo oman GR Yaris Rally2 -autonsa markkinoille.

– Luvassa on lisää kilpailua eräältä toiselta merkiltä, joten meidän on pysyteltävä tarkkoina. On kuitenkin hienoa, että voimme lähteä kilpailuihin autolla, joka on osoittanut kilpailukykynsä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat