Rallin MM-sarjasta jysähti yllättävä uutinen

Rallin MM-sarjan rengasvalmistaja vaihtuu vuoden 2024 jälkeen. Kaudesta 2025 lähtien sarja pyörii eteläkorealaisilla kumeilla.
Kuvituskuva
Kuvituskuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA tiedotti keskiviikkona yllättävästä päätöksestä: Hankook on valittu rallin MM-sarjan seuraavaksi rengastoimittajaksi kausille 2025-27.

FIA ilmoitti heinäkuussa, että se ottaa vastaan hakemuksia MM-sarjan rengastoimittajan pestiin. Pirelli on toimittanut MM-sarjaan renkaat kaudesta 2021 lähtien, mutta italialaisyhtiö ilmoitti syyskuussa, ettei se hae toiminnalle jatkoa.

Pirelli kertoi tuolloin, että se on mielestään saavuttanut tavoitteensa, jotka se itselleen asetti lähtiessään mukaan WRC-karkeloihin.

Pirellin vetäytymisen jälkeen jäljelle jäi tiettävästi kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa: ranskalainen Michelin sekä eteläkorealainen Hankook. Monien asiantuntijoiden mukaan Michelinin paluu MM-rallin rengastajaksi oli käytännössä varma juttu, mutta FIA päätyikin lopulta sopimukseen Hankookin kanssa.

Asiasta tehtiin virallinen päätös Azerbaidzhanin Bakussa, missä FIA:n yleiskokous on parhaillaan käynnistä.

Hankook ei omaa yhtä vahvaa ralliperinnettä MM-sarjan puolelta kuin esimerkiksi Michelin. Rengasmerkki on kuitenkin ollut mukana rallin EM-sarjassa, missä kilpailu on vapaata eri rengastoimittajan välillä.

Lisäksi Hankook on ollut mukana muun muassa DTM-, F3-, ja Formula E -sarjoissa.

Ensi vuonna rallin MM-sarjassa ajetaan vielä Pirellin pyörillä, mutta kaudella 2025 sarjassa alkaa uusi aikakausi.

Lue myös nämä