Rallin MM-sarjaan palaavasta klassikkokisasta tihkui ensitietoja – ”Meidän pitää säilyttää maineemme”

Andreas Mikkelsen
Akropolis-ralli kuului edellisen kerran MM-sarjaan vuonna 2013. Kuva: McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tähdet pääsevät todelliseen koetukseen syyskuussa, kun MM-pisteistä ajetaan pitkän tauon jälkeen Kreikassa.

Aiemmin tällä viikolla vahvistui, että Kreikan Akropolis-ralli korvaa kalenterissa Chilen osakilpailun, joka joudutaan jättämään väliin koronatilanteen vuoksi. Edellisen kerran Akropolis kuului MM-sarjaan kaudella 2013.

Lue myös: Rallin MM-sarjan kalenteriin iso muutos – legendaarinen osakilpailu tekee paluun

MM-sarjan klassikoihin lukeutuva Akropolis tuli tunnetuksi rajussa kunnossa olevista ”sorateistä”, joilta löytyi jalkapallon kokoisia irtokiviä. Rallijärjestäjien suunnitelmissa on, että tämän vuoden kisa pistää kuljettajat ja autot kovaan testiin.

Kilpailu aiotaan järjestää täysimittaisena, eli erikoiskoekilometrejä kertyy yli 300.

– Meidän pitää säilyttää maineemme. Näette parin viikon kuluttua esitellessämme reitin, että sen me aiomme tehdä, sisäpiirin lähde Akropolis-rallin organisaatiosta kertoi DirtFish-sivustolle.

Rallin keskuspaikkaa ei ole vielä julkistettu, mutta todennäköisin vaihtoehto on Loutraki, joka sijaitsee Korintin kanavan kupeessa. Ateenan kansainväliselle lentokentälle on noin tunnin ajomatka Loutrakista.

Vuoteen 2013 saakka Akropolis-ralli ajettiin perinteisesti kesäkuussa. Nyt ralli ajoittuu alkusyksyyn.

– Se on meille ihanteellinen ajankohta. Lämpötila voi nousta 35 asteeseen vielä syyskuussakin, joten siinä riittää haastetta. Silloin on myös vähemmän liikennettä, sillä kesä on lopuillaan, sisäpiiriläinen sanoi.

Suunnitelmissa on, että yleisö pääsee nauttimaan rallitähtien suorituksista pikataipaleiden varrelle.

– Tavoitteena on, että 80 prosenttia väestöstä on rokotettu koronavirusta vastaan syyskuuhun mennessä. Sen ja muiden varotoimenpiteiden, kuten kasvomaskien, pitäisi toivottavasti riittää siihen, että katsojat voidaan tuoda ulkotapahtumaan. Se on tärkeää meille.

Akropolis-ralli järjestetään 9.-12. syyskuuta.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat