Safari-rallin yllä tummia pilviä – järjestäjät rauhoittelevat tilannetta: ”Olemme edelleen optimistisia”

Ott Tänak
Safari-rallin kohtalosta käydään yhä keskusteluja. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Moottoriurheilutapahtumat pistettiin Keniassa tauolle tällä viikolla koronapandemian vuoksi. Maassa pitäisi ajaa rallin MM-sarjan osakilpailu, legendaarinen Safari-ralli vajaan kolmen kuukauden kuluttua.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta ilmoitti perjantaina uusista liikkumisrajoituksista sekä kaikkien urheilutapahtumien keskeyttämisestä perjantaina. Näin ollen myös Kenian moottoriurheiluliitto pisti kilpailut paussille.

Keniassa oli tarkoitus järjestää kansallisen rallisarjan osakilpailu tänä viikonloppuna, mutta kilpailua jouduttiin siirtämään rajoitusten vuoksi.

Huhtikuun loppupuolella Keniassa pitäisi ajaa Afrikan rallisarjaan kuuluva Equator-ralli, joka on tärkeä kilpailu myös Safari-rallin kannalta. Equator-rallin ohjelmassa on useita erikoiskokeita, jotka ovat myös MM-osakilpailun reitillä. Kilpailu toimii Safari-rallin järjestäjille hyvänä harjoituksena ennen varsinaista MM-rallia.

Lue myös: Legendaarisen MM-rallin paluu lähestyy – tärkeä harjoitus huhtikuussa

Nyt myös Equator-ralli on vaakalaudalla koronan takia.

– Equator-rallista keskustellaan kaikkien sidorsryhmien kanssa ensi viikolla. Asiasta tehdään päätös ja siitä tiedotetaan hyvissä ajoin, Kenian moottoriurheiluliiton puheenjohtaja Phineas Kimathi kertoo tiedotteessa.

Safari-ralli on puolestaan ohjelmassa 24.-27. kesäkuuta. Kimathi luottaa siihen, että kilpailu pysyy omalla paikallaan MM-kalenterissa.

– Olemme edelleen optimistisia sen suhteen, että pandemia nujerretaan, mikä mahdollistaa Kenian Safari-rallin järjestämisen aikataulun mukaisesti kesäkuussa, Kimathi sanoo.

– Pysytään rauhallisina ja odotetaan paluuta normaaliin.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä