Rallin EM-sarjan kauden 2021 kalenteri julki – legendaarinen kilpailu varalla

Kanarian EM-ralli
Kanarian saarten EM-ralli ajetaan ensi vuonna maaliskuussa. Kuva: FIAERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarja julkaisi torstaina kauden 2021 kilpailukalenterinsa. Mukana on yhteensä kahdeksan osakilpailua. Lisäksi kolme rallia on varalla, jos koronavirus peruuttaa kisoja. 

Kausi alkaa maaliskuussa Portugalissa Fafe-rallilla, joka nousi tänä syksynä EM-kalenteriin korvaamaan koronan vuoksi peruttuja ralleja. Maaliskuussa on määrä ajaa myös toinen portugalilainen ralli, joskin Azorien saarilla. Portugalin osakilpailut ovat niin kutsuttuja back-to-back- ralleja, joiden avulla kuluja halutaan karsia. Fafe-rallin jälkeen autot lastataan kontteihin ja kuskataan suoraan Azoreille.

– EM-sarjan menestyksen turvaamiseksi on olennaisen tärkeää vähentää kuluja kaikin keinoin silloin kun se on käytännöllistä ja oikeasti hyödyllistä. Vuoden 2021 kalenteri on rakennettu pitäen mielessä osallistujien kannalta kohtuullinen hinta ja kisojen saavutettavuus. Odotamme, että uusi back-to-back -formaatti vähentää osallistumiskuluja, EM-sarjan koordinaattori Jean-Baptiste Ley sanoo.

Keväällä ohjelmassa on myös Kanarian saarten ralli, joka ajetaan 6. – 8. toukokuuta. Kanarialla EM-tason rallia riittää, sillä parin viikon päästä siellä ajetaan kauden 2020 toiseksi viimeinen osakilpailu.

Kesäkuussa kaasutellaan EM-pisteistä Puolassa ja sen jälkeen parin viikon kuluttua Latviassa Liepaja-rallin merkeissä. Myös nämä kaksi rallia ovat back-to-back-kisoja ilman kalustojen kelkkomista takaisin kuskien kotimaahan. Heinäkuussa on puolestaan vuorossa Rally di Roma Capitale Italiassa ja elokuussa perinteikäs Barum-ralli Tshekissä. Kausi päättyy lokakuussa Unkariin.

MM-karkeloiden tavoin myös EM-sarjassa on otettu koronan vuoksi varakisat käyttöön. Varalla kalenteriin ovat aiemmin MM-tasolta tuttu San Remon ralli sekä Kyproksen ja Belgian (Spa Rally) rallit.

– Meidän on tunnustettava meneillään olevat haasteet koronapandemian suhteen. Meidän mielestä kalenteri on realistinen ja järkevä. Me tulemme kuitenkin seuraamaan paikallisia rajoituksia ja vaatimuksia. Turvallisuus on kaikkein tärkeintä, Ley toteaa.

– Varakisojen nimeäminen kalenteriin on järkevä vaihtoehto, jos joitain kisoja ei voida ajaa.

Rallin EM-sarjan kalenteri kaudelle 2021: 
12. - 14. maaliskuuta: Portugali
25. - 27. maaliskuuta: Azorit
6. - 8. toukokuuta: Kanariansaaret
18. - 20. kesäkuuta: Puola
1. - 3. heinäkuuta: Latvia
23. - 25. heinäkuuta: Italia
27. - 29. elokuuta: Tshekki
22. - 24. lokakuuta: Unkari
Varakisat:

San Remo, Kypros, Belgia

Rallit.fi pääsi Ferratum Teamin sähköisen Ford Fiestan kyytiin tänä syksynä. Katso alta, millaisen kyydityksen Juha Rytkönen tarjosi Rallit.fin toimituspäällikölle Aki Hietavalalle. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat