Rallin EM-sarja huipentuu – yksi mestarikandidaateista rysäytti ulos testipätkällä (video)

Lukasz Habaj
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Unkarissa. Mestaruudesta taistelee vielä kolme kuljettajaa.

Brittikuljettaja Chris Ingram starttaa pistejohtajana Unkarin asvalttiralliin. Skoda-kuljettaja Ingramilla on 19 pisteen etumatka toisena olevaan Lukasz Habajiin. Myös mestaruutta puolustavalla Aleksei Lukjanukilla on saumat titteliin, mutta eroa Ingramiin on 28 pistettä.

Ingram ajoi pohja-ajan perjantaiaamun aika-ajoerikoiskokeella lyötyään venäläiskuljettaja Lukjanukin 0,9 sekunnilla. Tshekkikuski Filip Mares sijoittui kolmanneksi aika-ajopätkällä.

– Tästä tulee huikea haaste. Olosuhteet ovat petolliset, mutta uskon niiden sopivan meille, Toksport-tallin kalustolla kilpaileva Ingram kertoi EM-sarjan ralliradiolle.

Puolalaiskuljettaja Habaj koki kolauksen testipätkällä ennen varsinaista aika-ajoa. Habaj täräytti ulos eikä pystynyt osallistumaan aika-ajoon.

Katso jutun yläpuolelta video Habajin ulosajosta. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Vaikea sanoa, mitä tapahtui, koska kaikki tapahtui niin nopeasti. Menetin auton hallinnan jarrutuksessa. Olin liian aggressiivinen, enkä voinut enää tehdä mitään, Habaj kertoi EM-sarjan nettisivujen mukaan.

Mekaanikot yrittävät nyt saada auton kuntoon ennen perjantai-iltana ajettavaa yleisöerikoiskoetta, mutta Habajin osallistuminen kisaan on yhä vaakalaudalla.

– Auton keula törmäsi melko kovaa ojaan. Sitä on vaikea arvioida, voimmeko jatkaa. Siihen on pieni mahdollisuus, sillä meillä on kaikki tarvittavat varaosat.

Unkarin EM-rallissa ajetaan kaikkiaan 14 erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 211,52 kilometriä. Kilpailu päättyy sunnuntai-iltana.

Rallin MM-sarja huipentuu ensi viikolla Australiassa. Katso alta Australian MM-rallin ennakko.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,288489″    ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat