Ott Tänakilta kuittailua Latvalalle ja Meekelle – kertoi myös kohusiirtonsa taustoista

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Ott Tänak ja Toyota Yaris WRC -auto muodostivat tällä kaudella mestariyhdistelmän rallin MM-sarjassa. Siitä huolimatta virolainen rallitähti päätti vaihtaa autoa ensi kaudeksi.

Tänakin vauhti on ollut toisella tasolla vastustajiinsa nähden silloin, kun Yaris on pelittänyt kunnolla. Virolainen on kokenut tällä kaudella muutaman takaiskun tekniikkamurheiden muodossa, mutta toisaalta voittoja on tullut peräti kuusi. Maailmanmestaruutensa Tänak varmisti edellisessä osakilpailussa Kataloniassa.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Toyotan muut kuljettajat Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke eivät ole pystyneet haastamaan tallin ykköskuljettajaa. Tänak antaa pientä piikkiä tallikavereidensa suuntaan rallyssimo.it-italialaissivuston haastattelussa.

– Olen todella kiitollinen tuesta, jota olen saanut Toyotalta kahden vuoden aikana. Vaikka meillä on ollut tekniikkaongelmia, pystyimme voittamaan valmistajien mestaruuden vuonna 2018 ja tänä vuonna kuljettajien ja kartanlukijoiden tittelin. Se osoittaa, että auto on kilpailukykyinen ja että sitä on vaikea lyödä… kun minä olen ohjaamossa, Tänak veistelee.

Katso alta Australian MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tänakilla on varaa kuittailuun, sillä hän on kerännyt selvästi enemmän pisteitä kuin Latvala ja Meeke yhteensä. Meeke on MM-sarjassa kuudentena ja Latvala seitsemäntenä.

Menestyksestä huolimatta Tänak päätti siirtyä kuluvan kauden jälkeen Hyundaille, jonka kanssa hän on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen. Tänak kertoo saksalaisen Auto motor und sport -lehden haastattelussa, että hän teki päätöksensä lokakuussa Walesin ja Katalonian rallien välissä.

Lue myös: Ott Tänakilla viimeinen kilpailu Toyotalla – ”Olemme saavuttaneet paljon”

Tänak kävi pitkään keskusteluja sekä Hyundain että Toyotan kanssa. Lopulta Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo sai vakuutettua virolaisen.

– Mitä enemmän juttelin Andrean kanssa, sitä paremmin opin tuntemaan häntä ja hänen toimintatapojaan. Hän selvitti minulle visionsa toimivasta tiimistä ja myös konkreettiset suunnitelmat tulevaisuudesta.

– Siinä vaiheessa tiesin, että tässä on talli, jossa haluan olla, Tänak taustoittaa.

Lue myös: WRC-tallipomo paljastaa, millaisen vedätyksen hän teki Ott Tänakin kanssa

Tänakin lähtö Toyotalta Hyundaille tuli useimmille suurena yllätyksenä. Toyota on tarjonnut Tänakille auton, jolla virolaisella on ollut mahdollisuus taistella voitosta käytännössä jokaisessa osakilpailussa.

– Voisi olla helpompaa jäädä nykyiseen paikkaan kuin aloittaa alusta jossain muualla. Mutta uudessa ympäristössä on viehätystä. (Thierry) Neuville, (Sebastien) Loeb ja (Dani) Sordo, kolme erittäin vahvaa tallikaveria odottaa minua Hyundailla. Siitä huolimatta odotan sitä innolla. Ja talliin tulo maailmanmestarina helpottaa varmasti asioita. Tilanne on minulle tuttu eri perspektiivistä, kun Sebastien Ogier tuli meille M-Sportille vuonna 2017, Tänak kertoo.

Tänak ajaa viimeisen kilpailunsa Toyota Yaris WRC:llä Australian MM-rallissa ensi viikolla. Sen jälkeen Tänak jää odottamaan ensimmäistä testiään Hyundai i20 WRC -autolla.

Lue myös: Rallin MM-sarjan finaalissa vielä yksi mestaruus jaossa – tämä kaikki sinun pitää tietää Australian MM-rallin reitistä

– Sopimuksemme kestää vuoden loppuun saakka. Mutta yleensä tallit pääsevät yhteisymmärrykseen siitä, että kuljettajat voivat testata uudessa tallissaan aiemmin. Keskustelemme asiasta tällä hetkellä. Jos asioista päästään sopuun, minun pitäisi päästä ensimmäistä kertaa Hyundaihin ennen joulua, Tänak sanoo.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja