Rallin EM-kausi käyntiin tshekkikomennossa

Rallin EM-sarjan kausi starttasi myöhään perjantai-iltana, kun Portugalissa ajettava Serras de Fafe -ralli pyöräytettiin käyntiin lyhyellä yleisöerikoiskokeella Fafen kaupungissa.
Erik Cais
Erik Cais. Kuva: FIA ERC/@World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tshekkikuljettaja Erik Cais löysi parhaan vauhdin kaupungin mukulakivikaduilla. Cais latasi taululle pohja-ajan 0,6 sekunnin erolla portugalilaiseen Miguel Correiaan ja unkarilaiseen Miklos Csomosiin.

Avauspätkää oli seuraamassa tuhansia katsojia.

– Se on aina hyvä juttu, että tällaisen pätkän pääsee turvallisesti läpi, sillä yleisöpätkät voivat olla todella vaikeita. Se on hienoa, että yleisöä on paikalla, Cais kertoi Fafen erikoiskokeen maalissa.

Fafen soraralli pääsee kunnolla käyntiin lauantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Olosuhteet ovat haastavat.

– Pätkät ovat täynnä mutaa, mutta pidän tällaisista olosuhteista, joten odotan niitä innolla. Jos tarjolla on mutaa ja sumua, voin olla tyytyväinen, koska tykkään sellaisesta, Ford-kuljettaja Cais sanoi.

Espanjalaiskuljettaja Nil Solans sijoittui avauserikoiskokeella neljänneksi (+0,7) ennen virolaista Ken Tornia (+1,2). Kymmenen kärki mahtui alle kahden sekunnin sisään yleisöpyörityksellä, jolla oli mittaa 1,43 kilometriä.

Avauserikoiskoe tuotti ongelmia espanjalaiskuljettaja Efren Llarenalle ja italialaiselle Simone Campedellille. Llarenalla oli ilmeisesti ongelmia käsijarrun kanssa, minkä vuoksi hän ei pystynyt kääntämään Skodaansa kunnolla tiukkoihin mutkiin. Campedelli puolestaan liukasteli keula edellä kivimuuriin, mutta pystyi jatkamaan matkaa.

– Tulin paikkaan liian kovaa. Kun oli aika vetää käsijarrusta mukulakivillä, tie oli helvetin liukas, enkä pystynyt hidastamaan autoa. Yritimme tulla aivan täysillä. Se oli oma vikani, Caisin pohja-ajasta 7,4 sekuntia jäänyt Campedelli sanoi.

Lauantain ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 11 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Rally Serras de Fafen tilanne EK1/17 jälkeen:

 1. Erik Cais    Ford 1.26,5
 2. Miguel Correia Skoda +0,6
 2. Miklos Csomos  Skoda +0,6
 4. Nil Solans   VW   +0,7
 5. Ken Torn    Ford  +1,2
 6. Armindo Araujo Skoda +1,3
 7. S. Tempestini  Skoda +1,4
 8. Norbert Herczig Skoda +1,8
 8. Georg Linnamäe VW   +1,8
 8. Paulo Neto   Skoda +1,8

Lue myös nämä