Jari-Matti Latvala ajoi selvään voittoon – kartturi teki huomion: ”Jos olisit ajanut yhtä hyvin WRC-autolla, ajaisit vieläkin maailmalla”

Jari-Matti Latvala kävi pokkaamassa yleiskilpailun voiton Korpilahdella lauantaina ajetussa TGS-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala viime vuonna Korpilahdella. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikön hommia nykyään hoitava Latvala kävi parin kuukauden paussin jälkeen ulkoiluttamassa Toyota Celicaansa F-Cupiin kuuluvassa kilpailussa, joka sisälsi Suomen MM-rallista tuttuja erikoiskokeita. Latvala ajoi rallin viidellä erikoiskokeella neljä pohja-aikaa ja otti ykkössijan lopulta 52 sekunnin erolla Joonas Lindroosiin.

Kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Latvalalla oli vain 0,6 sekunnin etumatka Lindroosiin, mutta kolmella viimeisellä pikataipaleella MM-sarjan kokenein kuljettaja meni menojaan.

– Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen ajattelin, että mitähän tästä tulee. Ura oli todella iso, tie oli pomppuinen, ja menimme penkkoja pitkin. Molemmat takakulmatkin ovat kasassa, Latvala kertasi Rallit.fille kilpailun maalissa.

– Oittilassa ajaminen parani hieman, mutta se ei ollut vieläkään hyvää. Vellipohjassa, Leustussa ja Moksissa sain ajamisesta kiinni.

Latvalan kartanlukijana toimi entinen WRC-kuljettaja Juho Hänninen, joka on lukenut Latvalalle nuotteja viime vuosina kansallisissa kisoissa. Hänninen teki mielenkiintoisen huomion Latvalan ajosuorituksesta.

– Juho sanoi lopuksi: ”Jari-Matti, jos sä olisit ajanut yhtä hyvin keula edellä silloin WRC-autolla, sä ajaisit vieläkin maailmalla.” Siihen olen ihan tyytyväinen, Latvala myhäili.

Vaikka Latvalalle kotimaiset historic-kisat ovat lähinnä fiilistelyä, syttyy lähtöviivalla edelleen kova kilpailuvietti.

– Pätkien jälkeen sanoin Juholle, että katso nyt se aika ja miten me pärjättiin. Onhan tämä hauskanpitoa, mutta kyllä sen huomaa, että silti pärjääminen tuntuu kivalta. Sillä tavalla olemme vähän tosissaan, Latvala sanoi.

Oittilassa yleiskilpailun pohja-ajan ajanut Lindroos oli ykkönen F-Cupin nuottiluokassa.

– Joonas ajoi Oittilan todella hyvin, Latvala kehaisi BMW-kuljettajaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat