Rallin EM-kalenteriin muutos – suomalaistoivolle hyvä uutinen

Oliver Solberg
Liepaja-rallissa ajetaan nopeilla sorateillä. Viime vuonna kilpailun voitti Oliver Solberg. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toukokuulta siirretylle Latvian Liepaja-rallille on löydetty uusi ajankohta rallin EM-kalenterista.

Rallin EM-sarja tiedotti maanantaina, että Liepaja-ralli on tarkoitus ajaa 10.-12. heinäkuuta. Alun perin kilpailu oli suunniteltu ajettavaksi toukokuun lopussa, mutta kisaa jouduttiin siirtämään koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi.

– Olemme iloisia, että uusi ajankohta löytyi näinkin nopeasti, ja tilanne selkiytyi. Haluan kuitenkin korostaa, että meille on edelleen tärkeintä järjestää turvallinen kilpailu. Sen vuoksi käymme jatkuvasti keskusteluja viranomaisten kanssa, jotta voimme olla varmoja järjestelyjen turvallisuudesta, Liepaja-rallin järjestävän RA Eventsin johtaja Raimonds Strokss sanoi.

Kalenterimuutos vaatii vielä vahvistuksen Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta.

Uuden ajankohdan löytyminen Liepaja-rallille on loistava uutinen Emil Lindholmille, jonka on tarkoitus ajaa tällä kaudella neljä EM-osakilpailua rengasvalmistaja MRF:n testikuljettajana.

Lindholmin alkuperäiseen ohjelmaan kuuluvat soralla ajettavat Azorien, Latvian ja Puolan osakilpailut sekä myöhemmin vahvistettava neljäs ralli. EM-kauden oli määrä alkaa Azorien rallilla maaliskuun lopussa, mutta kilpailu siirrettiin syyskuulle.

Lue myös: Suomalainen rallitoivo saa loistavan näyttöpaikan – asiat lyötiin lukkoon SM-rallin yhteydessä

Kauden on tarkoitus käynnistyä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Puolan rallilla. Latviassa ajetaan kaksi viikkoa myöhemmin.

Rallin EM-sarjan kalenteri 2020:
26.-28.6.  Puola
10.-12.7.  Latvia 
24.-26.7.  Italia 
28.-30.8.  Tshekki 
17.-19.9.  Azorit 
16.-18.10. Kypros
6.-8.11.   Unkari
3.-5.12.   Kanariansaaret

Lue myös nämä