Rallicrossin MM-sarjan radikaalille uudistukselle lykkäystä

Rallicrossin MM-sarja
Kuvituskuva.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti myöhään maanantai-iltana, että rallicrossin MM-sarjan sääntöuudistuksia lykätään vuodella eteenpäin.

Rallicrossin MM-sarjan pääluokassa oli tarkoitus siirtyä sähköautoihin kaudella 2021. Maailman moottoriurheiluneuvoston maanantaina tekemän päätöksen perusteella sähköautot otetaan käyttöön vasta vuonna 2022.

Syynä lykkäykseen on koronaviruksen aiheuttama tilanne, joka on tuonut taloudellisia haasteita myös moottoriurheiluun.

– Nykyisen tilanteen vuoksi sähköistymistä on lykättävä vuodella eteenpäin, jotta kilpailijat saavat enemmän aikaa mukautumiseen ja investoimiseen. FIA pysyy kuitenkin sitoutuneena rallicrossin MM-sarjan uusiin näkymiin, FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kertoi.

Rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiö tukee FIA:n tekemää päätöstä.

– Olemme sitoutuneet FIA:n, tallien ja yhteistyökumppaneiden kanssa rallicrossin sähköiseen tulevaisuuteen, mutta näinä haastavina ja epävarmoina aikoina on viisasta keskittyä terveyteen ja hyvinvointiin, promootioyhtiö IMG:n moottoriurheilupomo Paul Bellamy sanoi.

Koronaviruspandemia on siirtänyt myös rallicrossin kauden 2020 alkua kuukausilla eteenpäin. Kauden oli määrä käynnistyä viime viikonloppuna Barcelonan osakilpailulla. Myös toukokuulle kaavailtua Portugalin osakilpailua ja kesäkuulle suunniteltua Norjan osakilpailua on jouduttu siirtämään.

Kauden avausosakilpailuksi on nyt merkattuna Ruotsin Höljes heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Suomalaisen rallilegendan Marcus Grönholmin johtama GRX-talli kilpailee rallicrossin MM-sarjassa. Tallin toisena kuljettajana ajaa hänen poikansa Niclas Grönholm.

Lue myös nämä

  • Uusimmat