Rallilupaus Röyhkiö toipunut rajusta ulosajosta – nyt tavoitteena luokkavoitto

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Aleksi Röyhkiön tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämän kauden viimeinen rallin Suomen juniorimestaruussarjan osakilpailu ajetaan lauantaina Muuramessa. Riihivuori-ralli päättää myös sarjan yhteydessä ajettavan nuorten cupin, johon starttaa 15 nuorta, alle ajokortti-ikäistä kuljettajaa.

17-vuotias Aleksi Röyhkiö on nuorten sarjan pistetaulukossa kolmantena, mutta ylöjärveläisen tavoitteena on saavuttaa päätöskisasta luokkavoitto. Valmistautuminen on sujunut vaiherikkaissa merkeissä, sillä syyskuun alussa Röyhkiö ajoi AKK Driver Academyn ajoleirillä ulos tieltä. Sen jälkeen kuljettaja vietti hetken sairauslomaa.

Röyhkiö on ehtinyt ajaa toipilaslomansa jälkeen testejä V1600-luokan Renault Cliolla.

– Ennakkotunnelmat ralliin ovat positiiviset, koska sain onnistuneen treenikisan alle viime viikonloppuna. Hämeenkyrön rallisprintin luokkavoitto toi paljon itseluottamusta, Röyhkiö kertoo.

– Muuramen ympäristössä on luvassa hienot tiet ja tavoitteena on ainoastaan voitto, sillä se on välttämätön mestaruuskamppailun kannalta. Kokeillaan vähän erilaista rengasta nyt kisaan. Treenit ovat jääneet melko vähiin, mutta muuten fyysisesti olen valmistautunut hyvin. Auton pitäisi olla kunnossa ja niin myös kuljettajakaksikon, Röyhkiö sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat