Rallilupaus Röyhkiö esitteli jo nyt tulevan ajokkinsa

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö ja hänen ensi vuoden kilpurinsa. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisella ralliautoilulla pyyhkii nyt hyvin, kun laji on vahvassa nosteessa ja mielenkiintoisia nuoria kykyjä on nousemassa urallaan eteenpäin.

Yksi näistä on ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö, 17, jonka tämän kauden tavoitteena on nuorten luokan Suomen Cup -mestaruus. Tällä hetkellä hän on sarjapisteissä toisena, kun kaksi osakilpailua on loppukesällä ajamatta.

Tälle kaudella Röyhkiö valittiin AKK:n Driver Academyyn, joka kasvattaa ja valmentaa nuoria kuljettajia kohti suurempia ralliteitä.

– Valmennusryhmän kautta olen saanut paljon lisää arvokasta oppia, jollaista ei omin päin toimimalla saisi. Tosi tärkeä asia minulle, kun otetaan askelia eteenpäin ralliuralla, Röyhkiö myöntää.

Perhepiiristä saadun esimerkin myötä lajivalinta oli luonnollinen. Isä Tero ajoi kilpaa ja poika Aleksi kulki mukana aivan pienestä pitäen. Poika oli jo pariviikkoisena haistelemassa tunnelmaa Jyväskylän MM-rallissa. Kipinä ei voinut olla tarttumatta, kun juniori istui ratin taakse ensimmäisen kerran 13-vuotiaana.

Nuorten luokassa kilpailu-ura käynnistyi Renault Cliolla, jolla mallilla ajetaan myös tällä kilpailukaudella junioreiden arvosarjassa.

SM-sarjaan Fordilla

Röyhkiö esitteli juuri juhannuksen alla tulevan kilpa-autonsa. Ajankohta oli sikäli harvinainen, sillä uusi kalusto on nyt jo valmiina vuotta 2018 varten. Harvemmin tulevan kauden kuvioita ja autoa on esitelty näinkin aikaisin.

Tiimissä on tehty panostuksia ja suunnitelmia kohti tulevaisuutta. Kaudella 2018 alla on Ford Fiesta R2, jolla Röyhkiö siirtyy rallin SM-sarjaan ja sen SM3-luokkaan.

– Olen jo ajanut testiä uudella kilpurilla. Auto on selvästi nopeampi, aivan täysverinen kilpa-auto. Kenties jo tämän kauden lopulla pääsen kilpailemaan R2-autolla.

– Ensi kauden tavoitteena on, että pääsisin mahdollisimman isolla prosentilla maaliin ja saisin kokemusta SM-sarjan ralleista ja nuottikisoista. Huippumenestystä haetaan sitten kaudelta 2019, ja toki myös ulkomaan kisat ovat mielessä, Aleksi Röyhkiö suunnittelee.

Lue myös nämä