Carlos Sainz Jyskälän voitosta: Se oli unohtumaton tunne!

Carlos Sainz
Carlos Sainz Dakar-rallissa. Kuva: Volkswagen Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Carlos Sainz muistetaan 1990-luvulta Juha Kankkusen ja Tommi Mäkisen kovana kilpakumppanina. Sainzin mukaan  voitto Jyväskylässä oli miehen uran ehkä suurin kohokohta. 

– Siitä tuli erityistä virtaa ja entistä enemmän sisukkuutta. Kun pystyin ensimmäistä kertaa haastamaan pohjoismaalaiset rallissa ja ennen kaikkea voittamaan Jyväskylässä, tiesin, että olen ehdottomalla huipulla ja saavuttanut tavoitteeni. Olin aivan yhtä hyvä kuin kuka tahansa, Sainz sanoo Moottoriurheilu.tv-sivustolla.

– Se oli unohtumaton tunne ja palkinto pitkästä työstä. Menestyäkseen oli osattava ajaa kaikissa olosuhteissa ja kaikilla alustoilla, Sainz jatkaa.

Sainz juhli MM-titteliä Toyotalla 1990 ja 1992. Jyväskylässä Sainz pääsi nostelemaan voittopokaalia ensimmäisenä mestaruusvuotenaan kautta aikain ensimmäisenä ei-pohjoismaalaisena kuskina.

– Voisi helposti sanoa, että se (uran kohokohta) oli ensimmäinen kisani tai pääsy rallin MM-sarjaan. Se voisi toki olla  luonnollisesti ensimmäinen maailmanmestaruus. Mutta ei, se oli ehdottomasti se hetki, kun tajusin ensimmäistä kertaa, että olen yhtä hyvä kuin pohjoismaalaiset – maailman huiput – heidän omassa lajissaan, Sainz herkuttelee Moottoriurheilu.tv-sivustolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat