Rallilupaus Lindholm paljasti ensi kauden suunnitelmiaan

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm teki kuluneella kaudella läpimurtonsa ralliautoilussa. Lindholm valittiin AKK:n Tulevaisuuden tähdeksi, ajoi kaksi MM-rallia ja kamppaili SM3-luokan Suomen mestaruudesta.

Lindholm sai loistavan startin kauteensa tammikuussa perinteisessä Tunturirallissa. Sama tahti jatkui koko talvikauden: 21-vuotias lupaus otti kaksi luokkavoittoa kolmessa SM-rallissa.

– Rovaniemellä tullut uran ensimmäinen SM-voitto oli positiivinen yllätys. Mikkelistä jäi vähän hampaankoloon, kun Jari Huttunen oli nopeampi, mutta Tahkolla oltiin taas voittovauhdissa, Lindholm kertoo rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Kevään edetessä SM-sarja kääntyi kesälaitumille, ja samalla alkoivat Lindholmin kiireet Saksan autourheilusarjassa. Lamborghinin ratti ja saksalaistiimin ukaasit kutsuivat nuorukaista sen verran painokkaasti, että kaksi SM-rallia jäi tyystin väliin.

– Vaikka Riihimäki ja Kouvola jäivät väliin, niin onneksi pisteet silti riittivät Tulevaisuuden tähti -finaaliin ja lopulta voittoon.

Palkinnon myötä Lindholm pääsi näyttämään kyntensä JWRC-luokan kalustolla Suomen MM-ralliin, jossa hän väläytteli vauhtiaan. Kisa tosin päättyi keskeytykseen.

– Perjantai ja lauantai olivat hienoja päiviä. Tavoitteena oli ajaa riskittömästi esimerkiksi Ouninpohja ja Päijälä, missä onnistuimmekin. Lauantain jälkeen olimme omassa luokassamme toisena. Sunnuntaina ajoimme valitettavasti ulos ja totta kai se otti päähän, mutta se pitää ehdottomasti ottaa oppimiskokemuksena tulevaisuuden kannalta.

Lindholm aikoo ottaa ralliurallaan seuraavan askeleen ensi kaudella. Tavoitteena on päästä nelivetoajokin rattiin.

– Mitään varmaa ei vielä ole, mutta yksi ajatus on ajaa ainakin SM-sarja ja Neste Ralli. MM-ralleissakin käytetty R5-mallin ralliauto on tavoitteena saada käyttöön, Lindholm paljastaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat