Rallisprintin SM-kausi huipentuu – ”Tiedossa kunnon kapinat”

Mikael Vuotari
Parkanolainen Mikael Vuotari lähtee rallisprintin SM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun kaksivetoisten sarjan johtopaikalta. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisprintin SM-sarjan kuudes ja viimeinen osakilpailu Seloy SM-Rallisprint ajetaan Huittisissa Nanhian nopealla sorareitillä sunnuntaina.

Huittisissa taistellaan kaksivetoisten Suomen mestaruudesta. Viiden osakilpailun jälkeen SM-pisteissä johdossa on parkanolainen Mikael Vuotari. Toyota MR2 -autolla kilpailevalla Vuotarilla on 54,5 pistettä, mutta uhkaajat ovat aivan tuntumassa: Toyota Starletia käskyttävällä Mika Lemmetillä on 53,5 pistettä ja Opel Kadettilla kilpailevalla Jukka Vähämäellä 52,5 pistettä.

Rallisprintin SM-sarjassa sarjapisteet jaetaan osakilpailukohtaisesti luokittain sijoitusten perusteella. Kauden aikana kilpailijalla on mahdollisuus kerätä 1,5-kertaiset pisteet yhdestä valitsemastaan osakilpailusta. Kilpailija saa valita osakilpailun itse.

Nelivetoisten Suomen mestaruuden edellisessä osakilpailussa Leppäviralla varmisti tuusulalainen Tomi Hallia.

Juniorimestaruussarjassa Leppävirta RT:n Valtteri Kauhanen pitää piikkipaikkaa 63 pisteellä. Raahelainen Juha Hämeenkorpi ja varkautelainen Joona Häyrinen ovat tasapisteissä perässä 50 pisteellä sekä AL-Härmän Riku Koski vaanii neljäntenä 49 pisteellä.

Senioreissa Suomi Cupin pistetaisto on tiukkaa. NokUA:n Tarmo Ollillalla on 53 pistettä, Leppävirta RT:n Timo Malavalla ja KUA:n Jari Pehkosella 51 sekä neljäntenä majailevalla KR-Teamin Kari Karhullakin 41.

Kauden viimeisessä SM- rallisprintissä ratkeaa lisäksi Naisten Suomi Cupin mestari. Sarjajohtajana päätösosakilpailuun lähtee Raahen Meiju Viitanen, hän johtaa sarjaa kahdella pisteellä Rovaniemen Henna-Kaisa Rinteeseen. Teoriassa myös Emma Karhulla on mahdollisuus nousta mestariksi

Paljon on siis pelissä, kun mestaruuksista ajetaan sunnuntaina kello 12 alkaen.

–  Tiedossa on ”kunnon kapinat” ja toiveissa on, että sää suosisi. Vaikka muutama voitto on jo käytännössä varmistettu, niin tiedossa on kuitenkin tiukkaa kamppailua SM-mitaleista, Seloy SM-Rallisprintin kilpailunjohtaja Ari-Pekka Saarinen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat