Rallilupaus Eerik Pietarinen bongattiin Toyotan pilttuusta Monte Carlossa – ”Tultiin hakemaan vain kahvia”

Eerik Pietarinen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokan mestaruuden viime kaudella voittanut Eerik Pietarinen kokeilee tänä vuonna siipiään MM-sarjassa. Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen osallistuvat 4-6 osakilpailuun Skoda Fabia R5:lla.

– Ruotsi on nyt ainoa täysin varma kisa. Eiköhän me ainakin Jyväskylä sen lisäksi ajeta ja todennäköisesti Portugali. Nämä jutut kuitenkin selviävät myöhemmin, Pietarinen kertoi Rallit.fille.

Pietarinen on paikalla myös Monte Carlon MM-rallissa, vaikka mies ei itse kisaan osallistu. Pietarinen ja Raitanen nuotittivat erikoiskokeet tulevia vuosia varten.

– Hienot tiet täällä kyllä on, mutta erittäin haastavat. Jäätä on paljon tiellä ja se tekee varmasti ajamisesta hankalaa. Ne kohdat pitää saada hyvin nuottiin, kun tienpinta vaihtelee niin paljon, Pietarinen selvitti.

– Olisi tietenkin ollut kiva päästä itsekin ajamaan. Se ei kuitenkaan nyt ollut mahdollista. Toivottavasti päästään sitten ensi vuonna tänne ajamaan.

Skoda Motorsport ilmoitti Pietarisen teinitähti Kalle Rovanperän seuraksi kilpailemaan uuden WRC2 Pro -luokan MM-pisteistä Ruotsin ralliin. Rennonletkeä suomalaiskuski ei kuitenkaan ota tästä paineita.

– Saa siellä kai ihan päästellä. Itsekin katsoin, että meidät oli sinne (WRC2 Pro -luokkaan) ilmoitettu. Ajetaan se, mitä osataan. Ei ole mitään erityisiä tavoitteita, mutta ei minua oikein muut kuin kärkisijat tyydytä, Pietarinen naulasi.

– Yritetään tehdä kotiläksyt huolellisesti ja tehdä hyviä tuloksia. Sitten nähdään, mihin se riittää, Pietarinen jatkoi viitaten koko kauden tavoitteeseen MM-sarjassa.

Pietarinen viihtyi ennen Monte Carlon MM-rallin starttia Toyotan pilttuussa. Mahdolliset sopimusneuvottelut tiimipomo Tommi Mäkisen kanssa suomalaislupaus kuitenkin kiisti nauraen.

– Tultiin hakemaan kahvia täältä, Pietarinen kuittasi syyn, miksi mies viihtyi Toyotan teltassa.

 

 

Lue myös nämä