Emil Lindholm kamppailee rallin SM-mitaleista – ”Asunmaa samassa tilanteessa”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Skodaa ajavat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat kauden viimeistä edelliseen SM-ralliin levollisin mielin. Suomen MM-ralli on analysoitu ja pettymys on taakse jäänyttä elämää.

SM1-luokan pisteissä kolmantena ajava Lindholm taistelee luokan mitaleista yhä tiukasti. Menestyminen syksyn kahdessa viimeisessä SM-rallissa on tärkeää, sillä yhden nollakisan tämän kauden aikana ajanut Lindholm voi laskea lopullisiin pisteisiinsä kaikki tulossa olevat pisteet jäljellä olevista SM-osakilpailuista.

– Myös Teemulla (Asunmaa) on yksi nollakisa ja hän on kanssamme samassa tilanteessa. Nämä molemmat rallit ovat juuri mitalitaistelun kannalta todella tärkeitä.

Kolmen viikon ajotauon Lindholm katkaisi viime viikolla ajamalla Skodallaan yhden testipäivän.

– Testeissä sain ajotuntumaa ylle. Saimme ajettua hyvät kilometrit ja kaikki on kunnossa. Tietysti heinäkuisen AutoGlym-rallin reitti on hyvin lähellä tulevaa, alueen tiet sopivat meille hyvin, ja meillä on sinne hyvä auto. Siinä mielessä luottavaisin mielin lähdetään.

Lindholm veikkaa, että Sastamalan ja Huittisten SM-rallin kärjessä ajavat ne kuljettajat, jotka tekevät vähiten virheitä.

– Pitää varmistaa, että saamme tehtyä hyvän nuotin. Omaa kisaa ajamalla uskon, että tulos on ok. Sarjan edellisessä osakilpailussa Seinäjoella kolme kärkikuljettajaa lähti rallin viimeiselle EK:lle kolmen sekunnin sisällä toisistaan. Pärjääminen lauantaina vaatii tarkkaa ja huolellista tekemistä. Tavoitteemme on ajaa kärkikolmikkoon, Lindholm summaa.

Enset SM-ralli käynnistyy lauantaina syyskuun 10.01 Huittisten ABC:lta. Rallin maaliin kilpailijat saapuvat kahdeksan erikoiskokeen ja 110 EK-kilometrin jälkeen lauantai-iltana.

SM1-luokan pistetilanne, 5/7 osakilpailua:
1. Eerik Pietarinen 117
2. Teemu Asunmaa   73
3. Emil Lindholm   59
4. Marko Mänty    53
5. Nikolai Grjazin  42
6. Juha Salo     36

Lue myös nämä

 • Uusimmat