Rallikonkari Juha Salo kärsi lumipölystä – ”Välillä en nähnyt mitään”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja kartanlukija Pasi Kilpeläinen ajavat Arctic Lapland -rallin avauspäivän jälkeen SM1-luokassa kolmantena.

Skoda-kaksikon ero luokan kärjessä ajavaan Emil Lindholmiin on 7,8 sekuntia ja kakkosena ajavaan Teemu Asunmaahan ainoastaan 0,6 sekuntia.

Lue myös: EK5: Emil Lindholm kepitti Kalle Rovanperän perjantain päätöspätkällä – Valtteri Bottas ongelmissa

Lue myös: Kalle Rovanperä kävi läpi erikoisen tilanteensa – ”Nyt me kummatkin muistamme varmasti”

Rallin avauspäivä sujui Arctic Lapland -rallin kuusinkertaiselta voittajalta Salolta ilman suurempia virheitä. Menoa haittasi ainoastaan yön pimeydessä edellä ajaneen autokunnan aikaan saama lumipöly, joka ei ehtinyt lähtövälin puitteissa laskeutua takaisin tien pinnalle.

– Ei ihan mennyt niin kuin suunnittelin. Parilla viimeisellä pitkällä pätkällä leijaamaan jäänyt lumipöly sotki ajorytmiäni. Välillä en vain nähnyt mitään. Turha sitä enempää lässyttää. Myös Emil (Lindholm) ajaa lumipölyssä ja hän tuli toiseksi viimeisen pätkän todella hyvin.

– Eihän nämä erot kauhean isoja ole, mutta eroja kuitenkin, joita tulee ajaa huomenna kiinni. Toivotaan, että huomiseksi ennustettu lumisade ei ole kovin sakea. Tänäänkin ajoin yhdelle nyppylälle niin, että en vain lumipölyssä nähnyt, mistä kääntää. Ja siitä meni ajorytmi sekaisin, ajaminen väkisin yrittämiseksi ja se heijastui sitten koko loppupätkään.

Lue myös: Emil Lindholm tiukan taiston kärjessä – ”Vauhtia on nyt selvästi enemmän”

Salo ei kuitenkaan aio antaa yhtään periksi.

– Huomenna uusi yritys. Jos lunta tulee, se on kaikille sama. Onneksi ei tarvitse ajaa ensimmäisenä autona. Järjestelykoneiston pitää lähettää aura-autot ajoissa aamulla liikenteeseen. Hyökätään, mitä pystytään, Salo lupaa.

Arctic Lapland -ralli päättyy lauantaina, jolloin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat