Emil Lindholm tiukan taiston kärjessä – ”Vauhtia on nyt selvästi enemmän”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen ajavat rallin SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland -rallin SM1-luokan johdossa Rovaniemellä. Yötauolle siirryttäessä kaksikon johtomarginaali Teemu Asunmaahan nähden on 7,2 sekuntia.

Lindholm ja Korhonen kellottivat Tunturirallin avauspäivänä SM1-luokassa neljä pohja-aikaa viidestä ja yhden yleiskilpailun pohja-ajan Toyotan Kalle Rovanperän edestä. Tulos merkitsee SM1-luokan johtopaikkaa ja sijaa kaksi rallin yleiskilpailussa.

– Pari ekaa pätkää tuli rennolla sykkeellä ja ajat olivat hyvät. Kolmannella EK:lla Kaihuavaarassa mielestäni ajoin nätistä, mutta ehkä karvan liian varovaisesti, ja siitä kello ei tykännyt. Takkiin tuli yli kymmenen sekuntia. Toki Teemu (Asunmaa) ja Juha (Salo) ajoivat kyseisenkin pätkän todella kovaa. Vauhtia on nyt selvästi enemmän kuin vuosi sitten, joten kyllä joutuu työntämään ihan tosissaan.

– Jyrhämäjärven pitkällä yli 30 kilometrin EK:lla tultiin aika reippaasti, vaikka lumipöly häiritsi paikka paikoin pahasti. Pitkien suorien päässä jarrutuspaikat olivat huonon näkyvyyden takia välillä hukassa. Olin aikaani olosuhteisiin nähden positiivisesti yllättynyt, Lindholm kertoi avauspäivän tapahtumista.

Lue myös: EK5: Emil Lindholm kepitti Kalle Rovanperän perjantain päätöspätkällä – Valtteri Bottas ongelmissa

Lue myös: Kalle Rovanperä kävi läpi erikoisen tilanteensa – ”Nyt me kummatkin muistamme varmasti”

Launtaiksi Etelä-Lappiin ennustetaan sakeaa lumisadetta.

– En ihan vielä ole sataprosenttisesti uuden autoni kanssa sinut, mutta en lähde muuttamaan yöhuollossa mitään. Toivotaan, että lunta ei sataisi ihan hirveästi. Jos sataa, niin se sade tekee tästä kilpailusta yhä mielenkiintoisemman. Toki tilanne on sama kaikille.

– Periksi ei anneta. Lähdetään huomenna ajamaan samalla temmolla ja yrityksellä kuin tänään, Lindholm lupaa.

Arctic Lapland -ralli päättyy lauantaina, jolloin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat