Kalle Rovanperä kävi läpi erikoisen tilanteensa – ”Nyt me kummatkin muistamme varmasti”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperälle ja kartanlukija Jonne Halttuselle sattui Arctic Lapland -rallin avauspäivänä pieni virhe, joka maksoi aikaa minuutin verran.

Rallin SM-kauden avauskilpailu toimii hyvänä testinä Rovanperälle ja Halttuselle, jotka kilpailevat ensimmäistä kertaa Toyota Yaris WRC -autolla. Ensi viikolla on tosi kyseessä, kun kaksikko aloittaa WRC-uransa MM-sarjan klassikkokilpailussa Monte Carlo -rallissa.

Rovanperä jätti muut kilpakumppanit taakseen heti avauserikoiskokeella ja raviradan yleisöpätkällä puuppolalainen lisäsi johtoaan. Mutta kolmannella pikataipaleella Rovanperä ja Halttunen kohtasivat erikoisen tilanteen ja joutuivat pysähtymään hetkeksi tien varteen.

– Jonne unohti ottaa keulamuovin pois ja se oli kiinni autossa pätkällä. Sitä pidetään siirtymillä lämpöjen takia. Pätkällä lämmöt nousivat, pysähdyimme ja otimme ne pois, Rovanperä kertasi Rallit.fille.

– Sen jälkeen meillä oli hieman ongelmia startata autoa uudelleen ja menetimme aika paljon aikaa. Mutta eipä se sinänsä meihin vaikuttanut. Harmi vain, että jouduimme pysähtymään.

Rovanperän nykyinen työnantaja Toyota Gazoo Racing suhtautui asiaan huumorilla. ”Oppia ikä kaikki”, tiimi kirjoitti osuvasti sosiaalisessa mediassa.

– Se oli hyvä, että tämä tilanne kävi tässä rallissa. Nyt me kummatkin muistamme varmasti asian paremmin, Rovanperä naurahti.

Rovanperä menetti erheen vuoksi hetkeksi kärkipaikan Tunturirallissa, mutta heti seuraavalla pätkällä 19-vuotias lupaus lunasti ykköspaikan takaisin haltuunsa. Perjantaina kolme pohja-aikaa tykittänyt Rovanperä johtaa kilpailua 23,3 sekunnin turvin ennen Emil Lindholmia.

Lue myös: EK5: Emil Lindholm kepitti Kalle Rovanperän perjantain päätöspätkällä – Valtteri Bottas ongelmissa

– Aloitimme varovaisesti, mutta sieltä se alkaa pikkuhiljaa tulla. Aika paljon kovempaakin voisi päästä, Rovanperä myönsi.

Olosuhteet Rovaniemen ympäristössä ovat ihanteelliset talvirallille. Lämpötila on reippaasti pakkasen puolella, ja tiet ovat loistavassa kunnossa.

– Olen nauttinut todella paljon ajamisesta. Hienoa ajaa näitä pätkiä tällä autolla, Rovanperä sanoi.

Arctic Lapland -ralli päättyy lauantaina, jolloin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat