Rallikonkari Carlos Sainz palaamassa Fordin rattiin

Kestävyyskisojen erikoismies Carlos Sainz on siirtymässä M-Sport Fordin Dakar-projektin kärkinimeksi.
Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: DPPI/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisivusto Dirtfishin mukaan kaksinkertainen rallin maailmanmestari on lähellä sopimusta siirtymisestä Ford Rangerin rattiin. Sainz, 61, ajoi tänä vuonna jo neljättä kertaa urallaan legendaarisen Dakar-rallin voittoon.

Tammikuussa Sainz edusti vielä Audia, mutta merkki päätti vetäytyä aavikkoralleista, minkä jälkeen ”El Matador” on ollut vapailla markkinoilla. Tällä viikolla Sainz on kisannut X-Raid-tallissa Portugalissa Minin kalustolla, mutta ideana on vaihtaa Fordille.

– Sain mahdollisuuden ajaa Portugalissa, joten miksipä ei. Saan tuoreen käsityksen, missä T1+-autojen kanssa mennään tällä hetkellä. Saan myös hyvää tietoa muista autoista, jos päätän mennä Fordille, Sainz sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Olemme entistä lähempänä Fordin kanssa ja neuvottelumme ovat jo pitkällä. Toivon, että voimme lyödä sopimuksen pian lukkoon.

Sainz ajoi myös ralliurallaan Fordilla kausilla 2000-02. Kolmen vuoden jakso M-Sportin leivissä toi Sainzille kaksi MM-pronssia. Nyt paluu ”sinisen ovaalin” tiimiin näyttää todennäköiseltä.

– Mahdollisuudet ovat 50-50. Sopimus pitää kuitenkin ensin saada tehtyä. Toivon, että se toteutuu ensi kuussa. Heti kun auto on valmis, voimme aloittaa testaamisen, Sainz summaa.

Sainz ajanee ensimmäistä kertaa Ford Rangerilla lokakuun Marokko-rallissa. Kisa on perinteisesti toiminut kenraaliharjoituksena tammikuun Dakar-seikkailua varten. Vaikka Sainz johtaa kestävyysrallien MM-sarjaa ennen kauden kolmatta osakilpailua Portugalissa, ei mies suunnittele kamppailevansa tittelistä loppuun saakka.

– En aja Argentiinassa, joten homma menee vaikeaksi. Jos mielisin pitää jotain mahdollisuuksia, olisi minun voitettava täällä Portugalissa sekä Marokossa myöhemmin ja sitten katsoa, mitä muut ovat tehneet, Sainz sanoo.

Lue myös nämä