Rallisprintin Suomen mestari vaihtaa ralliin ja BMW:n puikkoihin

Mika Lemmetti vaihtaa ralliin. Kalusto näyttää olevan kunnossa. Kuva: Lemmetti Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laihialainen Mika Lemmetti voitti rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestaruuden vuonna 2017 ja ajoi tällä kaudella tasapistein hopealle. Yli kymmenen vuotta sprinttipolkuja kolunnut Lemmetti loikkaa nyt rallin maailmaan. Autona tulee olemaan BMW ja päätavoitteena on Rallin Suomen Juniorimestaruus.

Lemmetti aloitti rallisprintin nuorten luokasta vuonna 2005 Toyota Starletilla. Junioreihin siirryttyään tuloksena oli ”junnucupin” hopeinen mitali. Yleisessä luokassa sijoitukset pyörivät alusta lähtien kärjen tuntumassa, mutta juuri mitalisijojen ulkopuolella, Lemmetin ollessa kaudesta toiseen neljäs tai viides. Täysosuma, pitkään jahdattu mestaruus vapautti Lemmetin villiin voitontanssiin.

 – Mestaruuden varmistuminen Huittisissa oli tunteikas hetki. Meille oli viikolla syntynyt esikoinen, ihana tyttölapsi ja tunteet olivat pinnassa. En voinut välttää kyyneliä kun voitto tuli, Lemmetti kertaa ikimuistoista tapahtumaa.

Seuraavalla kaudella laihialainen voitti viisi kuudesta osakilpailusta, mutta se ei riittänyt mestaruuden uusimiseen.

 – Jari-Matti Tiilikka oli nyt parempi, kaikki kunnia hänelle. Toistaiseksi jätän nuo kentät muille, joitain yksittäisiä sprinttejä saatan kyllä ajaa.

Kaudella 2019 Mika Lemmetin päätavoite on junioreiden SM-sarjassa. Kartanlukijan penkille istuu Jussi-Pekka Tiilikka. F-sarjassa kartturin hommat hoitaa Eetu Hellsten.
Lemmetin ralliura on yhden kauden mittainen, kun vuonna 2008 laihialainen kiersi F-Cupin B-junioreissa Jouni Näsmanin kanssa. Nyt pari palaa yhteen muutaman nuottikilpailun merkeissä.

 – Viime kaudella ajoin kokeeksi yhden rallin. Se meni sen verran hyvin, että ajatus lajin vaihdosta sai lisäpuhtia. Tavoitteet on asetettu, ja kyllä mun katse on suunnattu SM-mitaliin. Uskon, että monella muullakin on sama tavoite, joten odotan hienoa kautta ja kovia taisteluja uusien kilpakumppaneiden kanssa, Lemmetti päättää.

Lue myös nämä