Suomen Olympiakomitea huomioi vihdoin myös autourheilun

Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicross-lupaus Sami-Matti Trogen on valittu Suomen Olympiakomitean tukiurheilijaksi. Valinta julkistettiin perjantaina.

Lohjalainen 16-vuotias Trogen on yksi viidestä valitusta autourheilijasta, ja mukana kirjoittamassa historiaa, sillä aiemmin autourheilijoita ei ole Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön piiriin valittu.

– Tämä on suuri kunnianosoitus rakentamaani autourheilu-uraa kohtaan, on hienoa liittyä suomalaisen huippu-urheilun kärkinimiin. Tämä tulee auttamaan minua matkallani kohti autourheilun huippua. Koskaan aikaisemmin ei ole valittu autourheilijoita Olympiakomitean tukiurheilijoiksi, vaikka ovathan suomalaiset aina olleet maailmalla kärkikahinoissa lajista riippumatta. Lupaan omalta osalta jatkaa työtäni näiden arvojen mukaisesti ja tulen tekemään kovasti työtä urani eteen jatkossakin, iloitsee Trogen.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös AKK:n ja Suomen Olympiakomitean kädenpuristuksesta. Autourheilu tulee näin entistä kiinteämmäksi osaksi yhteistä suomalaista huippu-urheilujärjestelmää.

– Yhteistyö aloitetaan tehostamistuella valmennuksen resurssien lisäämiseksi, jolloin mahdollistetaan paremmat edellytykset yksilölliseen läsnä olevaan valmentautumiseen. Tehostamistuki kohdentuu erityisesti lajiliiton huippuvalmennusohjelma AKK Driver Academyn nuorten A-maajoukkueeseen. Tähän autourheilun huippuvaiheenohjelmaan kuuluu viisi autourheilijaa, joista tulee samalla historian ensimmäiset Olympiakomitean tukiurheilijat autourheilun osalta, kertoo AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola.

Olympiakomitea antoi autourheilulle 30 000 euron suuruisen tehostamistuen, joka kohdentuu palkkatukiin ja sitä kautta välillisesti myös urheilijoihin.

Olympiakomitean antama tuki autourheilulle:

Tehostamistuen kokonaissumma: 30 000 e
Tuen kohdentuminen:
– Lajin maajoukkuevalmennuksen palkkatuki:
Joonas Kostiainen, Johan Vilo
(valmennustoiminta kohdistuu seuraaviin
urheilijoihin: William Alatalo, Juuso Puhakka,
Paavo Tonteri, Sami-Matti Trogen, Juho Valtanen

 

Lähteet: Sami-Matti Trogenin ja Olympiakomitean tiedotteet

Lue myös nämä