Quantcast

Sebastien Ogierilla ensimmäiset kunnon testit Citroenilla – ”Minä todella koen, että autossa on potentiaalia”

Sebastien Ogier ajoi viimeksi Citroenilla kaudella 2011. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kuusinkertainen mestari Sebastien Ogier testasi ensi kauden työnantajansa Citroenin WRC-kilpuria tämän viikon torstaina ja perjantaina Etelä-Portugalissa.

Ogier piipahti C3 WRC:n puikoissa jo ennen sopimuksen tekemistä, mutta tämän viikon kahden päivän testirupeama Algarvessa oli ensimmäinen kunnollinen testipätkä. Ogier näkee autossa potentiaalia.

– Tämä on mielenkiintoinen haaste. Minä todella koen, että autossa on potentiaalia. Meillä on ainesta kirjoittaa hyvä tarina yhdessä, Ogeir sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Nämä olivat kuitenkin vasta ensimmäiset testit. On tärkeää havainnoida nopeasti, mitkä asiat toimivat ja mitkä ei. Siten pystymme valmistautumaan mahdollisimman hyvin Monte Carlon ralliin.

Ogier testaa joulukuun aikana vielä kahden päivän ajan Ranskan Alpeilla. Uusi MM-kausi starttaa tammikuun loppupuolella Monte Carlosta.

– Meillä oli nyt tärkeät testit, joissa keskityimme erityisesti iskunvaimentimiin. Ne ovat luonnollisesti avainasemassa rallissa. Me olimme siis heti päättämässä hyvin tärkeitä asioita tulevaisuutta ajatellen, Ogier summaa.

– Totta kai autossa on vielä monta kohtaa, joita haluamme tutkia. Se vie vähän aikaa. Ensimmäinen fiilikseni ei kuitenkaan ollut ollenkaan huono. Uskon, että löydämme oikeat ratkaisut nopeasti.

Ogier voitti neljä ensimmäistä mestaruuttaan Volkswagenilla ja kaksi seuraavaa M-Sport Fordilla. Ensi sesongilla mies jahtaa MM-titteliä jo kolmannessa eri tallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat