Rallicrossin SM-sarja käyntiin – mukana iso nippu kovia rattimiehiä

Rallicrossin SM-sarja käynnistyy lauantaina. Kuva: AKK/Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovasti odotettu rallicrossin SM-sarja pyörähtää käyntiin tulevana lauantaina Kaanaa Centerissä. Avausosakilpailuun ilmoittautui 85 kilpailijaa yhteensä neljässä eri luokassa. SM-sarjassa on mukana myös jo viime kaudelta tuttu RX Academy, mutta heidän taival käynnistyy vasta kauden toisesta osakilpailusta Honkajoelta.

SuperCar-luokkaan ilmoittautui ennakkoon yhteensä 14 kuljettajaa, mutta lista saattaa täydentyä vielä viime hetkillä, kuten jo viime kaudella huomattiin. Mielenkiintoisin nimi tässä luokassa on varmasti Suomen radoille paluun tekevä Riku Tahko, joka tulee kilpailemaan nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa rallicrossin SM-sarjassa.

– Nyt olisi pitänyt tehdä todella isoja investointeja EM-projektin parissa tulevalle kaudelle. Kehitys kehittyy, eikä neljä vuotta vanhalla autolla enää kannattanut lähteä sinne kilpailemaan. SM-sarjan kilpailullinen taso oli positiivinen yllätys viime vuonna, kun ajoin täällä kaksi kilpailua. Oli ihan kunnon kapinoita, toteaa viimeiset kolme kautta kansainvälisiä ratoja Minillään kiertänyt Tahko.

– Todella mielenkiinnolla odotan tulevaa. Ainakin nyt jo tuntuu, että tässä on hyvä hässäkkä päällä. Ollaan näyttävästi liikkeellä, eikä ole tarkoitus pienentää kuvioita, vaikka ajetaankin Suomen rajojen sisäpuolella, Tahko lupaa.

Helppoa Mini-kuljettajalla ei tule olemaan, sillä kuninkuusluokan Suomen mestaruudesta on taistelemassa muun muassa viime kaudella SM-pronssia napannut Ari Perkiömäki, sekä vahvoja otteita Skoda Fabia SuperCar -autollaan esittänyt Jukka Lautamäki.

Aina värikäs SRC-luokka

Viime kaudella huimin taistelu Suomen mestaruudesta käytiin takavetoisessa SRC-luokassa. Tänä vuonna sarjaan ilmoittautui 20 SRC-luokan kuljettajaa, mukana myös hallitseva Suomen mestari Joni-Pekka Rajala sekä SM-hopeamitalisti Henri Haapamäki.

– Luokka tulee olemaan jälleen kovatasoinen, ellei jopa viime kauttakin kovempi. Viivalla on varmasti ainakin kymmenkunta erittäin kilpailukykyistä autoa. Me ollaan myös saatu tauon aikana säädettyä lisää tehoa Escortiin, Rajala kertoo.

– Odotukset on totta kai korkealla, mutta lähden pitämään hauskaa ja vetämään rennosti kovaa. Jos kalustorikkoja ei tule, niin uskoisin luokan tason olevan vieläkin kovempi tänä vuonna. Hienoa ajaa, kun on tiukkaa vääntöä viimeiseen asti, Haapamäki jatkaa.

Rajalan ja Haapamäen lisäksi luokassa nähdään nippu erittäin kovia haastajia, joista voitaneen nostaa esille muun muassa viime kauden SM-nelonen Toni Niemi, Kouvolan osakilpailussa vahvoja otteitaan esittänyt Mika Perttula sekä hallitseva SRC-luokan osakilpailuvoittaja Christian Jensen.

Mestari vaihtuu Autokrossi-luokassa

Autokrossi-luokka keräsi edellisvuosien tapaan suurimman osallistujamäärän, kun yhteensä komeat 30 kuljettajaa lähtee taistelemaan tämän luokan Suomen mestaruudesta. Viime kauden ylivoimaista hallitsijaa Toni Kuhasta ei nähdä tänä vuonna kamppailemassa SM-sarjassa, mutta luokassa on varmasti lukuisia menestystä janoavia kuljettajia, kuten EM-sarjassa kilpaileva RX Academy -voittaja Jesse Kallio sekä viime kauden Autokrossi-luokan hopeamitalisti Tero Tukiainen.

– Auto on tuntunut hyvältä, joten luottavaisin mielin lähdetään kauteen. Sarja tulee olemaan tasainen, niin kuin joka vuosi. Kaikki pitää antaa, jos meinaa pärjätä. Toinen olin viime vuonna, joten nyt tarvitsee parantaa vain yksi sija, Tukiainen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat