Jesse Kallio pitää ajotuntumaa yllä rallicrossin SM-sarjassa

Jesse Kallio.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarjan kauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina Kaanaan moottoriradalla, noin 50 kilometriä Tampereen keskustasta pohjoiseen. Tällä kaudella jo kaksi osakilpailua EM-sarjassa ajanut Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Jesse Kallio lähtee tavoittelemaan menestystä Autokrossi-luokasta.

Viime vuonna RX Academyn, sekä kuluvan vuoden talvella RX Academy On Ice -sarjojen mestaruudet valloittanut Jesse Kallio, 18, on ollut tuttu näky rallicrossin SM-sarjassa viime vuosina. Nyt alkava kausi on Kalliolle jo neljäs täysi kausi ja ne kaikki hän on kilpaillut Autokrossi-luokassa. Tällä kaudella Kallion pääpaino on EM-sarjassa ja Super1600-luokassa, jonka osakilpailujen välissä SM-sarja tarjoaa erinomaisuuden mahdollisuuden pitää ajotuntumaa yllä.

– Kyllä, isoin juttu SM-sarjaan osallistumisessa on juuri se, että pääsee ajamaan. Ja kun Norjan kilpailun (9.-10.6.) jälkeen EM-sarjassa on pidempi tauko, niin siinä välissä on SM-sarjan kilpailuja, saa kilpailutilanteita ja pidettyä ajotuntumaa yllä. Juuri se on syy miksi ajetaan myös SM-sarjaa, Kallio korostaa.

EM-sarjassa Norjan kilpailun jälkeen on peräti kahden ja puolen kuukauden kilpailutauko ennen seuraavaa, Ranskassa (1.-2.9.) ajettavaa osakilpailua. Tuona aikana rallicrossin SM-sarjasta ehditään ajamaan kaikki Kaanaan jälkeiset loput neljä osakilpailua, eli Honkajoki, Jurva, Jalasjärvi sekä Kouvola. Kallio sijoittui viime vuonna Autokrossi-luokan loppupisteissä sijalle 16.

– Viime vuonna oli epäonnea auton kanssa, kun pari kertaa oli teknisiä murheita ja niiden takia menetettiin pisteitä. Ja kun samaan aikaan ajoin myös RX Academya, niin ei Autokrossiin tullut keskityttyä ihan samalla tavalla. Tänä vuonna tilanne on taas toinen, kun ajetaan pelkästään Autokrossia, Kallio kuvailee.

– Tavoite on, että oltaisiin finaalissa jokaisessa kilpailussa. Tottakai olisi myös hienoa päästä palkintopallille. Luokka on kuitenkin niin kova, että siihen vaaditaan täydellistä onnistumista ja vähän onneakin. Mutta hyvät on mahdollisuudet menestyä, kun saa vaan kaikki asiat saadaan loksahtamaan kohdalleen.

Kallio kilpailee aiempien SM-kausien tavoin myös tänä vuonna Opel Corsalla, joka on rakennettu Kallion tiimin omassa tallissa ja jota on kehitetty vuosien saatossa kilpailujen lisäksi ahkerasti myös kotiradalla Hyvinkäällä. Kaluston suhteen kuljettaja on luottavainen vaikka muistuttaakin, että etuvetoisuuden johdosta etenkin starteissa sillä joutuu antamaan hieman tasoitusta kilpakumppaneille.

– Ollaan saatu hierottua autosta niin hyvä, että kyllä sillä pystyy taistelemaan finaalipaikasta. Ja koko ajan sitä myös rakennetaan ja kehitetään, eihän se varmaan koskaan ole valmis. Aina tulee uusia ideoita, Kallio naurahtaa.

Teksti: Jari Hotti, Jesse Kallio Racingin tiedottaja

Lue myös nämä

  • Uusimmat