Rallicrossin SM-sarja huipentuu Honkajoella, Oranssi Armeija Henri Haapamäen tukena

Rallicrossin SM-sarjan viimeinen osakilpailu kaudella 2022 ajetaan tulevana lauantaina Honkajoella, Pesämäen moottoriradalla.
Henri Haapamäki
Henri Haapamäki tavoittelee SM-pronssia. Kuva: Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki starttaa kisaan SuperCar-luokan kolmannelta sijalta. 

Viime vuonna SuperCar-luokkaan vaihtanut Haapamäki päätti debyyttikautensa pronssijuhliin ja vähintään sama tulos on sastamalalaisella tavoitteena myös tämän kauden päätöskisassa. Vuonna 2016 rallicross-uransa aloittanut Haapamäki ei ole kertaakaan jäänyt ulos mitaleilta. 

– Siitä lähdetään, että kausi päätetään mitaleille. Yhtään kautta ei olla vielä tähän asti päätetty mitaleitta ja siitä pidetään kiinni, ettei niin käy nytkään, Haapamäki päättää. 

Kamppailu pronssimitalista käydään todennäköisimmin neljä pistettä Haapamäen perässä olevan Antti Suutarisen kanssa. Teoriassa myös hopea on mahdollinen mikäli kärkisijoilla olevat Mika Liimatainen ja Jere Kalliokoski kärsivät ongelmista. 

Kannustuksesta mitalin saavuttamisen ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni, sillä Pesämäelle on tulossa lauantaina yli 300-päinen kannustusjoukko Haapamäen vip-tapahtumaan. 

– Sastamalasta lähtee kolme bussilastillista Oranssia Armeijaa paikalle ja loput saapuvat paikalle pitkin Suomea. Hienoa että saatiin mahtavan taustajoukkomme kanssa tällainen kasattua, ei ole ihan pikku homma ruokkia 300 ihmistä, Haapamäki naureskelee. 

Mestaruus kahden kauppa

Hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski lähtee Pesämäen radalle tavoittelemaan kolmatta Supercar-luokan mestaruutta. Alahärmäläisen kausi on ollut nousujohteinen, avauskilpailusta Jalasjärveltä tuli kolmas sija, kaksi edellistä osakilpailua ovat päättyneet voittoihin. Hyvin sujuneiden Oulun ja Hyvinkään kilpailujen ansiosta Kalliokoski on noussut sarjassa toiselle sijalle.

Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, joista huonoin pistemäärä pudotetaan lopputuloksista pois. Joensuun kilpailun aikana Kalliokoskelle tuli perheenlisäystä, joten kilpailu jäi väliin. Näin ollen Kalliokoskella on Joensuusta nollat, ja hän saa laskea Honkajoen kilpailusta kaikki pisteet lopulliseen tulokseen.

Finaalista ennakoidaan tiukkaa taistelua, Mika Liimatainen johtaa kuudellatoista pisteellä, mutta kun heikoimmat tulokset vähennetään, kiepsahtaa lista toisin päin ja Kalliokoski on kärjessä pisteen erolla Liimataiseen. Mestaruus on kahden kauppa.

– Odotan tiukkaa kisaa etenkin Liimataisen kanssa, mutta on siellä muitakin kovia kavereita vastassa. Hienoa kun vanha kilpakumppani (Aki) Karttunenkin on taas viivalla. Mitään monimutkaista taktiikkaa ei voi luoda, vedetään täysillä, tavoitteena on hakea mestaruus, Kalliokoski summaa.

– Auto on huollettu, vaihteisto ynnä muut, kaikki mahdolliset asiat on tarkistettu. Datamies huomasi, että polttoainepumpussa on jotain vikaa. Se vaihdettiin vielä uuteen. Testiä ei ajeta ennen kisaa. Luotetaan siihen, että kaikki pelaa kuten ennenkin.

Rallicrossin sarjatilanne 4/5 osakilpailua:

1. Mika Liimatainen 100p
2. Jere Kalliokoski  84p
3. Henri Haapamäki   81p
4. Antti Suutarinen  77p
5. Jari Putkinen     62p

Lue myös nämä