Rallicrossin SM-kausi jatkuu – paikalla suomalaisia lajilegendoja

rallicrossin sm-sarja
Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarja jatkuu lauantaina, kun kauden toinen osakilpailu ajetaan Pesämäen moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella. Pistejahtiin ilmoittautui määräaikaan mennessä 99 kilpailijaa yhteensä viidessä eri luokassa.

SuperCar-luokassa katseet kohdistuvat tottakai avauskilpailun voittaneeseen Atro Määttään sekä EM-sarjaakin kiertävään Jere Kalliokoskeen. Haastajia kuitenkin kaksikolle löytyy.

Kalliokoski menetti voittonsa Hyvinkäällä finaalissa sattuneen virheen seurauksena. Juuri varusmiespalveluksen suorittanut nuorukainen lähteekin Honkajoelle ainoastaan voitto mielessä.

– Pitää ajaa kovaa ja tasaisesti, mutta auton täytyy myös toimia hyvin, Kalliokoski toteaa.

SRC-luokan voittoon Hyvinkäällä ajanut Henri Haapamäki lähtee varmasti uusimaan temppua Honkajoelle, mutta myös sarjan kärkipaikalla majaileva Joni-Pekka Rajala on valmis taistelemaan voitosta.

– Fiilis on hyvä. Autoa on koetettu säätää paremmaksi vielä ennen kisaa, Rajala kommentoi.

Autokrossi-luokassa varmasti suurin mielenkiinto kohdistuu avauskilpailun voittaneeseen Toni Kuhaseen. Tässä luokassa kuitenkin haastajia riittää.

– Honkajoella on ajotyylilleni sopiva ja vähän helpompi rata. Starttien siellä täytyy onnistua, sillä Autokrossissa se varsinkin korostuu, Kuhanen kertoo.

RX Academy tarjosi jo Hyvinkään osakilpailussa rutkasti rytinää ja kamppailuja. Avauskilpailun onnistujat ovat varmasti vahvoilla myös Honkajoella, mutta lisäväriä luokkaan tuo rallipoluilta monille tuttu Jari Huttunen. Rallin Tulevaisuuden tähti -kilpailun vuonna 2015 voittanut Huttunen hamuaa varmasti kärkisijoille, vaikka mieheltä ei löydykään aikaisempaa rallicross-kokemusta.

Crosskart-luokassa menestystä janoaa tukku nuoria ja nälkäisiä kuljettajia. Suurimpina suosikkeina lauantain kilpailussa ovat jo Hyvinkäällä onnistuneet Leevi Lassilla, Jimi Kalliomäki sekä Valtteri Koski.

Honkajoen kilpailunjohtaja Mika Iltasen mukaan kaikki on valmista, kun lauantaiaamuna kilpailu pärähtää käyntiin.

– Järjestelyt ovat sujuneet hyvin ja kaikki on hyvällä mallilla, Iltanen kertoo tyytyväisenä.

Lisämielenkiintoa kisaan tuovat pienet muutokset, joita rataan on tehty viime vuodesta.

– Jokeri-lenkki on uudistunut. Sitä on hieman pidennetty, mutta muuten rata on pysynyt samanlaisena, Iltanen sanoo.

Honkajoella on mukana myös lajin suomalaisia legendoja. Paikalle on kutsuttu muun muassa viisinkertainen Euroopan mestari Matti Alamäki sekä vuoden 1987 Euroopan mestari Seppo Niittymäki.

Lähde: Rallicross SM -sarjan tiedotus

Lue myös nämä