Tade Lario: Tavoite on ajaa MM-sarjassa!

Taisko Lario
Taisko Lario tositoimissa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Taisko ”Tade” Lario oli mukana tällä viikolla Vierumäellä järjestetyssä Tulevaisuuden tähti -kilpailussa. AKK:n tuomaristo valitsi tällä kertaa Jyväskylän MM-rallin näyttöpaikkaan Emil Lindholmin. Lario jätettiin tällä kertaa kisassa valitsematta, mutta nuorukaisen tavoitteet ovat silti korkealla.

– Otetaan tästä hyvä oppi vastaan. Tosi tasainen kisa oli ja viisi kovaa jätkää taisteli paikasta. Tyytyväinen olen, että sain mahdollisuuden olla täällä. Otetaan positiivinen mukaan, Lario sanoi Rallit.fi-sivustolle.

– Tietysti vähän olen pettynyt. Olisi toki kiva itsekin päästä ajamaan Jyväskylässä. Ammattimainen raati on kuitenkin valintansa tehnyt ja se meni varmasti oikein. En yllättynyt valinnasta. Emil on johtanut sarjaa ja suoriutui testeistä hyvin, Lario jatkoi.

Nuori rallilupaus on asettanut rimansa korkealle. Tulevaisuuden haaveena on kilpaileminen rallin kuninkuusluokassa MM-sarjassa.

– Lähivuosina on tavoitteena kehittyä ja nousta ylemmäksi koko ajan. Muutaman vuoden tähtäimellä tavoite on ajaa MM-sarjassa. Se on tosi kova tavoite ja äärimmäisen kovan työn takana. Pitkä on taival, mutta kovasti tehdään töitä sitä varten, SM3-luokassa kolmatta sijaa hallussaan pitävä Lario summaa.

Taisko Lario
Ja näin se rapa roiskuu!

Jos on tavoite kova, on Lariolla myös tiedossa, mitä osa-alueita pitää kehittää, jotta unelma toteutuu.

– Tietyllä tavalla tasaisuutta tarvitaan enemmän. Kärjessä pitää olla koko ajan. Virheitä pitää välttää ja koko ajan on opiskeltava lisää. Tänä vuonna on tarkoitus käydä nuotittamassa WRC-ralleja, että voi sitä kautta tutustua kisoihin. Jos ja kun ovi joskus aukeaa, niin ollaan sitten 100-prosenttisesti valmiita, Tade paaluttaa.

Lario on SM-sarjan lisäksi kisannut tällä kaudella Ranskassa Peugeot 208 Rally Cupissa. Ensimmäisessä sorakisassa mies ylsi kolmanneksi ja oli kiinni podium-paikassa myös asvaltilla, kunnes renkaat loppuivat ja sijoitukseksi tuli yhdeksäs tila. Kolmas kisa meni puolestaan pipariksi vetoakselin rikkouduttua.

– Vielä on neljä kisaa jäljellä ja viisi parasta sijoitusta ratkaisee. Mahdollisuudet on siis vielä olemassa. Vauhti riittää, mutta huonoja kisoja ei voi enää tulla, Lario tuumaa.

 

Aki Hietavala

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat