Rallicrossin MM-sarjalle paha takaisku – Audi jättää lajin

Mattias Ekström. Kuva: Audi Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja on kokenut kovan kolauksen, sillä saksalaisvalmistaja Audi ei ole mukana MM-karkeloissa ensi kaudella. Audi Motorsportin nokkamies Dieter Gass on vahvistanut asian Motorsport.comille.

Keskiviikkona Audi ilmoitti, että se aikoo ensi kaudella keskittyä DTM- ja Formula E -sarjoihin.
Audi antoi viime kaudella tehdastukensa Mattias Ekströmin EKS-tiimille. Jatkossa tätä tukea ei enää heru.

– Periaatteessa me emme ole tehtaan ominaisuudessa enää mukana rallicrossissa. Olemme päättäneet jatkaa DTM- ja Formula E -sarjoissa. Meillä ei ole varaa panostaa näin isoihin sarjoihin yhtä aikaa, Gass sanoo Motorsport.comille.

Päätös tarkoittaa, että Audi ei myöskään kehitä sähköllä toimivaa rallicross-autoa. Rallicrossin MM-sarjan on määrä siirtyä sähköautoihin kaudella 2021.

– Me olemme jo mukana Formula E -sarjassa, joten meillä on sähköprojekti käynnissä moottoriurheilussa. Vaikka meitä kiinnostaa myös rallicrossin sähköprojekti, niin lopulta piti tehdä päätös sen ja DTM:n välillä, Gass toteaa.

Gass ei kuitenkaan tyrmää rallicrossia lopullisesti.

– En voi koskaan sanoa ei koskaan. Rallicrossi on edelleen todella kiinnostava konsepti. Me tarkkailemme tilannetta. On tietenkin liian varhaista sanoa, että teemme joskus paluun, mutta pidämme tilannetta silmällä varmasti.

Ekström voi ensi kaudella ajaa Audilla yksityistiiminä niin kuin hän on tehnyt myös aiemmin. Audin kakkoskuskina on tällä kaudella toiminut Andreas Bakkerud, joka siirtyi saksalaisvalmistajan leipiin Fordin vetäydyttyä viime kauden jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat