Rallin SM-sarjaa johtava Pietarinen ei lähde varmistelemaan – ”Kaasu pohjassa mennään”

Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja kääntyy loppusuoralle, kun kauden kuudes ja toiseksi viimeisin kisa ajetaan Sastamalassa ja Huittisissa tulevana lauantaina 1. syyskuuta.

SM1-luokan johtopaikkaa pitää Škoda Fabia R5 -ralliautoa ohjastava 24-vuotias Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa. Tuusulalaiskuljettajalla on eroa toisena pisteissä olevaan Teemu Asunmaahan 44 pistettä.

Pietarinen sinkosi itsensä toden teolla moottoriurheilumaailman tietoisuuteen voitettuaan Suomen MM-rallin eli Neste Rallin WRC2-luokan Jyväskylässä heinäkuun lopulla. Kisasta jäi nuoren miehen mukaan käteen paljon muutakin kuin vain hieno voittopokaali.

– Neste Rallista oli jo ylipäänsä paljon hyötyä, sillä saimme arvokkaita kilometrejä ja kokemusta. Lisäksi päästiin kehittämään rutiineja pitkän kilpailun aikana. SM-rallithan ovat yksi- tai kaksipäiväisiä, mutta Jyväskylässä ajettiin kuitenkin neljä päivää. Töitä se tietysti vaati enemmän, mutta se oli ehdottomasti myös sen arvoista. Ja olihan se voitto todella makea juttu, Pietarinen tunnelmoi.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä Pietarinen palaa jälleen tuttuihin SM-sarjan kuvioihin, mutta katsoo sitä ennen tyytyväisenä mennyttä kautta taaksepäin.

– Hyvä kausi on ollut. Mikkelissä nyt oltiin helmikuussa kolmansia, niin se ei mennyt aivan nappiin, mutta muuten on kulkenut ihan mallikkaasti. TGS Worldwide -talli on ollut aivan mielettömän hyvä ja ammattitaitoinen. Olen todella tyytyväinen siihen, että saan olla osa tätä tiimiä, Pietarinen kehuu Toni Gardemeisterin pyörittämää tallia.

Enset SM-Ralli on Pietariselle ensimmäinen SM-kilpailu Sastamalan ja Huittisten suunnalla hänen urallaan. Nuori mies ei ota uusissa maisemissa ylimääräisiä paineita vielä mestaruustaistosta tai sen ratkeamisesta roimasta piste-erosta huolimatta, mutta ei lähde myöskään varmistelemaan.

– Aina lähdetään kisaan hyvillä fiiliksillä, toki nyt ollaan ensimmäistä kertaa näillä seuduilla, mutta eiköhän vauhtia riitä. En tällä hetkellä mieti mestaruustaistelua sen kummemmin, koska tässä on kuitenkin kaksi kisaa vielä jäljellä. Mennään kaasu pohjassa, Pietarinen sanoo päättäväisesti.

SM1-luokan SM-pisteet 5/7 osakilpailun jälkeen:
1. Eerik Pietarinen 117
2. Teemu Asunmaa     73
3. Emil Lindholm     59
4. Marko Mänty       53

Lue myös nämä

  • Uusimmat