Rallicrossin MM-sarjaan mullistava uudistus 2020?

Rallicrossin MM-sarja
Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin maailmanmestaruudesta kamppaillaan sähköautoilla todennäköisesti jo kaudella 2020, kertoo Autosport nettisivuillaan.

Viime kesänä julkistettiin, että sähköautot saavat oman luokkansa MM-sarjaan kahden vuoden kuluttua, mutta Autosportin tietojen mukaan sähköautot syrjäyttävät nykyiset Supercar-luokan ajokit pääluokan paikalta kauden 2019 jälkeen. Aiemmin kerrottiin, että Supercar pysyy MM-sarjan korkeimpana luokkana vielä 2020.

– Sähköautoista tulee absoluuttisesti ja kategorisesti rallicrossin MM-sarja, lähde kertoi Autosportille.

– Viidentoista auton edellytetään aloittavan vuonna 2020. Yhdeksän eri valmistajaa on osallistunut keskusteluihin ja neuvotteluihin tähän mennessä, mutta vaadittujen komponenttien ostaminen sekä auton rakentaminen pitää olla mahdollista myös yksityistiimeille, jos he haluavat lähteä samalle tielle.

Polttomoottoreilla toimivat Supercar-luokan menopelit eivät ole katoamassa MM-sarjasta vielä kahden vuoden päästä.

– Siihen on sitouduttu sataprosenttisesti, että nykyiset Supercar-autot pidetään mukana – ei pelkästään Euroopan mestaruussarjassa vaan myös jonkinlaisena kansainvälisenä sarjana, jossa voidaan kilpailla myös Euroopan ulkopuolella, jos markkinat sanelevat siten, Autosportin lähde sanoi.

Lue myös nämä