Opelille tilaisuus palata rallin MM-sarjaan? – ”Kaikki on mahdollista”

Jari Huttunen Opel
Jari Huttunen kilpaili viime kaudella Opel Adam R2 -autolla rallin EM-sarjassa. Kuva: Thomas Fenetre / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Opel saattaa palata valmistajaksi rallin MM-sarjaan, mikäli yhtiön taloustilanne saadaan vakautettua parin seuraavan vuoden aikana. Asiasta uutisoi Motorsport News nettisivuillaan.

Peugeot’n ja Citroenin omistava PSA-konserni osti Opelin ja sen tytäryhtiön Vauxhallin viime syksynä. Opel teki viime vuonna tappiota lähes 230 miljoonaa euroa, mutta PSA:n tavoitteena on saada yrityksen tulos positiiviseksi vuonna 2020.

Mikäli tavoite toteutuu, Opelille avautuu tilaisuus suunnata katseensa WRC-projektiin.

– Opelilla, kuten millä tahansa PSA Groupin automerkillä, on mahdollisuus saada oma moottoriurheiluohjelmansa heti, kun olemme muuttaneet yhtiön suunnan. Tämä asia on hyvin selkeä, PSA Groupin toimitusjohtaja Carlos Tavares kertoi Motorsport Newsille.

Tavares painotti, että tässä vaiheessa konserni keskittyy pelkästään siihen, että Opelin tulos muuttuu plusmerkkikseksi.

– Sen jälkeen tästä voidaan keskustella enemmän. Haluan yhtä innokkaasti saksalaisten insinöörien työskentelevän moottoriurheilun parissa kuin ranskalaisten, espanjalaisten ja englantilaistenkin insinöörien. Kaikki on mahdollista niin pitkään kuin elpyminen ei ole panoksena.

Walter Röhrl voitti Opel Asconalla kuljettajien maailmanmestaruuden vuonna 1982. Opelilla ei ole ollut merkittävää ohjelmaa rallin MM-sarjassa sitten 1980-luvun lopun.

Lue myös nämä