Rallicrossin MM-sarja sähköistyy ensi kaudeksi – ensimmäinen tiimi vahvisti osallistumisensa

Jesse Kallio
Jesse Kallio on ajanut tänä vuonna sähköluokkaa rallicrossin MM-sarjassa. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjassa puhaltavat ensi kaudella uudet tuulet, kun MM-pisteistä ryhdytään kilvoittelemaan sähköisillä kilpa-autoilla.

MM-sarjan promoottori tiedotti hiljattain, että yhteensä 14 autopakettia on varattuna kilpailijoille, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksen tähän mennessä sarjan ajamisesta. Ensimmäiset kolme RX1e-autoa varasi nimiinsä ruotsalainen Kristoffersson Motorsport (KMS).

Uudet RX1e-autot rakentaa itävaltalainen Kreisel Electric. Rallicrossin MM-sarjan uudessa pääluokan kilpurissa on tehoja muhkeat 860 hevosvoimaa ja vääntöä 880 newtonmetriä.

Kristoffersson Motorsportin kirkkain tähti on tietenkin tallipäällikön poika Johan Kristoffersson, jolla on vyöllään jo kolme MM-titteliä.

– Olemme jo voittaneet yhden mestaruuden oman tiimimme kanssa viime vuonna, mutta varmasti ensimmäisestä sähköisestä rallicross-mestaruudesta taisteleminen on iso haaste. Se kuitenkin kiehtoo meitä. Tämä oli tilaisuus, jota ei voinut torjua, KMS:n päällikkö Tommy Kristoffersson kertoo.

– Meillä on paljon historiaa rallicrossista ja juuri sen osaamme parhaiten. Oli meillä paljon muitakin vaihtoehtoja kaudeksi 2022. Onneksi meidän lisäksi myös sijoittajamme uskoivat sähköiseen rallicrossiin.

Kreisel Electric toimittaa tiimeille paketin uusia RX1e-autoja varten, mutta kori siinä ympärillä vaihtelee. Tänä vuonna Johan Kristoffersson on kilpaillut MM-sarjassa Audilla ja sitä ennen pitkään Volkswagenilla.

Kreisel Electric
Uudet RX1e-autot rakentaa itävaltalainen Kreisel Electric

– Me uskomme promoottorin visioon ja näihin autoihin, joilla on fantastinen potentiaalia kehittyä ja tuottaa sitä kautta yleisölle suurta viihdettä. Ne autot ovat äärimmäisen nopeita, ja ihan varmasti fanit yllättyvät niiden suorituskyvystä. Meidän pitää seuraavaksi etsiä autonvalmistaja ja oikeat kuskit hommaan, Tommy Kristoffersson sanoo.

– Olemme tietenkin erittäin iloisia KMS:n vahvistuksesta olla mukana MM-sarjan uudella aikakaudella. Kolmen auton varaaminen on todellinen signaali, että homma kiinnostaa ja teemme asioita oikein. Tommy on ollut alusta saakka vahva kestävän kehityksen puolesta puhuja sarjassamme, MM-sarjan promootioyhtiön toimitusjohtaja Arne Dirks summaa.

Tallipäällikön poika vie varmasti yhden paikan KMS:n tiimistä, mutta kahdelle muulle paikalle on varmasti luvassa kova kilpailu.

Rallicrossin tämän vuoden karkelot jatkuvat tänä viikonloppuna Belgian Span radalla. Katso alapuolelta edellisen Latvian osakilpailun parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,388130″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat