Rallicross-tähti Topi Heikkisellä kinkkinen tilanne – ”Ensi vuoden tallipaikka auki”

Toomas Heikkinen
Toomas Heikkinen. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joensuulainen rallicross-taituri Toomas ”Topi” Heikkinen sai juuri joulun alla varmuuden siitä, että hänen uransa ei jatku ruotsalaisen Mattias Ekströmin vetämässä EKS-tallissa.

Heikkinen kuitenkin vakuuttaa, että tiet eivät eronneet ovia paukutellen.

– Olen nauttinut kahdesta EKS:lla viettämästäni kaudesta. Talli hoiti kaiken erittäin ammattimaisesti ja samaa voi sanoa myös autonvalmistaja Audin toiminnasta. Siitä ei voi sen enempää tallia kuin Audiakaan syyttää, että kuluvat osat eivät aina kestäneet, Heikkinen selvittää.

– Iso kiitos niin EKS:lle kuin Audillekin yhdessä vietetystä ajasta, hän tiivistää.

Toomas Heikkisen tähtihetki EKS-tallissa oli vuoden 2016 MM-sarjan tallimestaruuden voittaminen yhdessä henkilökohtaisen maailmanmestaruuden vieneen Ekströmin kanssa. Tänä vuonna kaksikko sijoittui tallien MM-pisteissä kolmanneksi.

Kuljettajien MM-sarjassa Heikkinen oli molempina EKS-vuosinaan seitsemäs. Joensuulaisen toistaiseksi paras vuosi oli 2014, jolloin hän sijoittui MM-hopealle norjalaisen Petter Solbergin viedessä mestaruuden. Kaksi ensimmäistä MM-kauttaan Heikkinen edusti ruotsalaista Marklund Motorsport -tallia.

– Ensi vuoden tallipaikka on vielä täysin auki. Neuvotteluja on käyty, mutta ratkaisuun asti ne eivät ole johtaneet. Ikävä sanoa, että kulut ovat nousseet raketin tavalla siitä, mitä ne olivat vielä MM-sarjan alkaessa, miettii Heikkinen.

– Uskoisin, että jo tammikuussa voisimme julkistaa uutisia jatkoon liittyen, Heikkinen lupaa.

Lähde: Moottoriurheilu.tv

Lue myös nämä

  • Uusimmat