Citroen-pomolla vankka luotto Loebiin – ”Hän ei ole menettänyt nopeuttaan”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loebin paluulle rallin MM-sarjaan saatiin vahvistus keskiviikkona, kun Citroen tiedotti konkaripilotin osallistuvan kolmeen osakilpailuun kaudella 2018.

Yhdeksän kertaa rallin maailmanmestaruuden Citroenilla valloittanut Loeb ohjastaa C3 WRC -autoa Meksikon sorakilpailussa, Korsikan asvalttirallissa sekä Kataloniassa, missä ajetaan sekä soralla että asvaltilla. 43-vuotias Loeb pääsi jo tämän vuoden aikana ottamaan tuntumaa Citroenin tuoreimpaan rallitykkiin testeissä ja vakuutti heti tallijohdon.

– Olen iloissani siitä, että Sebastien Loebin ja Citroenin historiaan kirjoitetaan uusi luku. Hän ei olisi voinut palata MM-sarjaan kenenkään muun kuin meidän kanssa.  Seb näytti testeissä, ettei hän ole menettänyt tippaakaan nopeudestaan eikä taidostaan, tallipäällikkö Yves Matton hehkuttaa.

Loeb keskittyy ensi kaudella rallicrossin MM-sarjaan Peugeot’n kanssa, mutta rallifanien onneksi tilaa löytyi myös kolmelle rallin MM-sarjan osakilpailulle.

– Rallista saa yhden jännittävimmistä tunteista, joita olen kokenut. Innostuin siitä, että voisin ajaa kilpaa näillä uusilla WRC-autoilla. Ja on hienoa tehdä se tässä tallissa, jonka kanssa olemme saavuttaneet paljon menestystä. Minulla ei ole mitään odotuksia, haluan vain nauttia, Loeb kertoo.

– Mielestäni on järkevää osallistua Ranskan osakilpailuun, koska olen aina pitänyt asvaltilla ajamisesta – vaikkakaan en tunne Korsikan rallin nykyistä reittiä. Myös Espanja vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Ja vaikka odotan paluun olevan vaikeaa näin pitkän tauon jälkeen, halusin osallistua myös soraralliin. Valitsimme Meksikon, koska minulla on hyviä muistoja sieltä, eikä reitti ole muuttunut paljoakaan siitä, kun ajoin viimeksi MM-sarjassa, Loeb selvitti.

Lue myös nämä