Jani Luhtaniemi jatkaa SM-sarjassa – naulasi piinkovan tavoitteen!

Jani Luhtaniemi vauhdissa. Kuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nuori rallilupaus Jani Luhtaniemi jatkaa ralliuraansa ensi kaudella SM-sarjassa SM3-luokassa. Ensikosketuksen Ford Motorcraft Rally Teamiin ja sen kalustoon 20-vuotias Luhtaniemi sai kauden 2017 viimeisessä SM-osakilpailussa Lempäälässä.

Ensimmäistä kertaa Ford Fiesta 1.0 EcoBoost R2T -autoa kisassa käskyttänyt Luhtaniemi oli maalissa erittäin tyytyväinen sekä tiimiin ja autoon,

– Ihan hieno kokemus, olen ollut tosi tyytyväinen. Jätkät tekee loistavaa duunia ja pitää auton hyvässä kunnossa.

SM-finaalista tuloksena oli kauden paras sijoitus sekä tiimipäällikkö Arto Kumpumäen vakuuttanut ajosuoritus.

– Kauden päätösosakilpailussa Luhtaniemi ajoi tosi hyvin, ja se näkyi myös EK-ajoissa. Noiden näyttöjen ja käytyjen keskusteluiden jälkeen päätimme kiinnittää Janin tiimin toiseksi kuljettajaksi kaudelle 2018, Kumpumäki kertoo.

Luhtaniemen vieressä nuotteja lukee Juha-Pekka Jauhiainen, yhteistä kisakokemusta kuskiparilla on jo kolmen vuoden ajalta. Tiimin toisena kuljettajana jatkaa laihialainen Niko Mäkinen.

Ralli SM –kausi alkaa perinteisesti tammikuun lopulla ajettavalla Arctic Lapland Rallyllä. Kisakautensa Luhtaniemi ja Jauhiainen avaavat jo sitä ennen, tammikuum alussa.

– Heti vuoden vaihteen jälkeen lähdetään pohjoiseen testaamaan. Yritetään ajaa mahdollisimman paljon testikilometrejä alle ennen SM-kauden avausta, koska ikinä aikaisemmin en ole ajanut turbolla talvella. Testireissulla osallistutaan myös loppiaisena ajettavaan Piippola ralliin.

Toiseen kauteensa SM3-luokassa starttaava Jani Luhtaniemi on asettanut tavoitteekseen SM-kullan. Lisäksi tavoitteena on menestyminen Tulevaisuuden Tähti -kisassa, jonka pääpalkintona voittajalle tarjotaan osallistuminen Suomen MM-ralliin.

– Suomen mestaruus silmissä lähdetään kauteen. Lisäksi tavoitteena on voittaa Tulevaisuuden tähti, mikä ei ole varmastikaan helppoa, koska samasta palkinnosta kisaa myös 20 muuta kuljettajaa.

Lähde: Luhtaniemen tiedote

Lue myös nämä