Rajut keliolosuhteet laittavat WRC-kuskit koville Argentiinassa – ”Tämä tulee olemaan askel tuntemattomaan”

Thierry Neuville lennätti soraa ja vettä shakedownissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sora ei todennäköisesti lennä totuttuun tyyliin Argentiinan MM-rallissa tänä vuonna. Keskiviikon rankkasade on laittanut pätkiä osin hurjaan kuntoon. 

Jos keli on pätkillä niin paha kuin ennakoidaan, se muuttaa voimasuhteita olennaisesti, sillä ensimmäisenä tiellä oleva MM-sarjaa johtava Thierry Neuville voi olla lähtöpaikaltaan hyötyjä.

– Edessä on tosi kova kisa. Olosuhteet ovat muuttuneet tosi paljon nuotituksen jälkeen. Perjantain osalta on varsinkin vaikea odottaa, mitä sieltä tulee vastaan, Neuville jutteli torstaina.

Argentiinan MM-rallin reitti on mennyt rankkasateiden myötä rajuun kuntoon. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Poo

– Tämä tulee olemaan askel tuntemattomaan. Nuotitimme perjantain pätkät tiistaina, ja keskiviikkona tuli rankkasade. Me emme todellakaan tiedä, mitä siellä on luvassa. Voi olla, että vesi on huuhtonut tien pinnan pois, mutta toisaalta siellä voi olla erittäin paljon vettä tiellä vielä paikka paikoin, torstain testierikoiskokeen toiseksi nopein kuski Toyotan Kris Meeke puolestaan sanoi.

Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,259843″ ap mute]

Citroenin Esapekka Lappi osallistuu Argentiinan ralliin toista kertaa. Hankalat keliolosuhteet ovat pieksämäkeläisen mieleen.

– Varmasti tulee olemaan haastava kisa, eikä sää sitä ainakaan helpota. Se voi kuitenkin olla minulle hyvä juttu, sillä olen vielä aika kokematon tässä kisassa. Tällaista ei ainakaan ole ollut aiemmin, joten siinä mielessä olemme muiden kanssa tasoissa, Lappi totesi.

Olosuhteet voivat yllättää WRC-kuskit Argentiinan haastavilla pätkillä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat