Piippola-ralli avasi kotimaisen rallikauden – välillä pölisi hangessakin

Harrasterallisarjan avausosakilpailu keräsi lähtöviivalle 169 kuljettajaparia lauantaina. Piippola-rallin voittoon ajoi Kai Hyttinen.
Kai Hyttinen
Kai Hyttinen ajoi voittoon Piippola-rallissa. Kuva: Tero Lyttinen

Viiden erikoiskokeen kilpailu vietiin läpi kunnon talvikelissä. Mitsubishi-kuski Hyttinen hallitsi kotimaisen rallikauden avannutta kisaa ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien ja ajoi lopulta selvään voittoon yleiskilpailussa.

Suomussalmelainen ajoi kolme pohja-aikaa ja kuittasi yleiskilpailun ja nelivetoisten nuottiluokan ykköstilan lopulta 41,9 sekunnin erolla Konsta Saariseen, joka kisasi niin ikään Mitsubishilla.

– Autossa oli pientä ongelmaa bensan saannissa, niin välillä piti ajaa vähän tunnustellen, Hyttinen sanoi.

– Mutta muuten meni näin kauden aloitukseksi ihan hyvin. Ajattelin, että ykkösellä pitää repäistä kaulaa muihin, kun oli tuttua tietä.

Anssi Rytkönen oli kisassa mukana Skoda Fabia R5 -autollaan, jolla hän ajoi lopputuloksissa kolmanneksi. Rytkönen jäi minuutin verran voiton vieneestä Hyttisestä.

Kaksivetokuskien ennakkosuosikki Ville Hanhisuanto piti BMW:llään muut takanaan jokaisella erikoiskokeella. Yleiskilpailussa Hanhisuanto ylsi kuudenneksi.

Honda Civicillä kilpaillut Max Karhapää oli kaksivetoisten kakkonen jäätyään 38 sekuntia Hanhisuannosta.

Piippola-ralli tarjosi vauhdikkaiden ajosuoritusten lisäksi myös tilanteita, joista on julkaistu videoita YouTubessa. Kuten talvirallissa asiaan kuuluu, välillä lumipenkoissa pölisi.

Katso alta videoita Piippola-rallista.

Harrasterallisarjan seuraava osakilpailu ajetaan 28. tammikuuta Keuruulla. Kisa on samalla eteläisen Suomen sarjan avauskisa.