Ott Tänak loikkasi Ford Pumaan – virolaistähden testi ei pysynyt salassa

M-Sport Fordin Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet ovat aloittaneet valmistautumisensa rallin MM-kauden 2023 avauskisaan.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport käynnisti lauantaina ensimmäisenä WRC-tallina testirupeamansa Monte Carlon MM-rallia varten. Ikonisen kisan alkuun on aikaa enää 11 päivää.

Hyundain jättänyt virolaistähti Tänak ja ranskalaispilotti Loubet jakoivat ajovastuuta tallin ensimmäisenä testipäivänä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Tänak testasi julkisesti Ford Puma Rally1 -autoa. Aiemmin hän oli ajanut Pumalla vain M-Sportin suljetulla testialueella.

M-Sport aloitti testinsä Ranskassa Gapin kaupungin länsipuolella. Testipaikka ei ollut pysynyt kovinkaan hyvin salassa, sillä tien varrella oli lukuisia rallifaneja seuraamassa Tänakin ja Loubet’n suorituksia Puman ratissa.

Ranskalaisen AutoHebdo-lehden mukaan Loubet’n ja Tänakin testipäivä sujui ilman isompia ongelmia. Loubet aloitti testin ja myöhemmin oli Tänakin vuoro hypätä rattiin. Virolainen testasi Pumaa lopulta iltahämärään saakka.

M-Sportin kuljettajakaksikko tekee kunnon valmistautumisen Monte Carlon MM-ralliin. Loubet testasi Ford Pumaa sunnuntaina koko päivän ajan, ja Tänak saa oman päivänsä maanantaina.

Katso alta videoita Tänakin ja Loubet’n testipäivästä.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan 19.-22. tammikuuta. Toyotan ja Hyundain WRC-tallit aloittavat omat testirupeamansa lähipäivinä.

Katso alta kooste viime vuoden Monte Carlon MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat