Petter Solbergin unelmana seurata Tommi Mäkisen jalanjälkiä – ”Minun tarvitsee vain painaa nappia”

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg luottaa, että hän pääsee lähivuosina johtamaan tehdastiimiä rallin MM-sarjassa.

Tallipomon hommat eivät ole vieraita norjalaislegenda Solbergille. Vuosina 2010-11 Solberg kiersi rallin MM-sarjaa omalla tiimillään ja sijoittui upeasti kolmanneksi MM-loppupisteissä kymmenen vuotta sitten.

Vuonna 2013 Solberg siirtyi tiiminsä kanssa rallicrossin puolelle ja pääsi juhlimaan kahta maailmanmestaruutta kuljettajana vuosina 2014-15. Solbergin PSRX-talli saavutti tiimimestaruuden vuosina 2017-18.

Seuraavaksi Solbergin, 45, suunnitelmissa on tallipomona toimiminen rallin MM-sarjassa.

– Haluan tehdä sen omalla tavallani. Ei mitään politikointia. Kyse on voittamisesta – ja yhdestä fokuksesta. Ei pidä keskittyä liian moniin asioihin, kuten monet tiimit saattavat tehdä, Solberg kertoi Norjan Eurosportille.

Solberg paljasti, että hän tehnyt kulisseissa töitä kahden autonvalmistajan kanssa. Tavoitteena oli, että Solberg johtaisi tallia jo kaudella 2022.

– Tiedän, kuinka paljon aikaa tarvitaan tiimin rakentamiseen sekä autoa ja muita asioita varten. Minulla on taustajoukot selvillä. Minun tarvitsee vain painaa nappia, ja pallo lähtee pyörimään. Taustatyöt on tehty ja meillä on oikeat ihmiset joka alueelle, Solberg kuvaili tilannetta.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on vaikuttanut myös Solbergin suunnitelmiin. Sen vuoksi Solberg ei anna tarkkaa arviota, milloin hänet voitaisiin nähdä tallipomon tehtävissä.

– Tilanne on nyt jäissä. Meidän pitää kunnioittaa sitä. Tapahtuuko se vuonna 2022, 2023 vai 2024… En ota siitä stressiä.

Solbergin poika on jo osoittanut kyvykkyytensä ralliauton ratissa. Oliver Solberg, 18, kilpailee tällä kaudella MM-sarjan WRC3-luokassa. Solbergin nuorempi painos on yksi lajin superlupauksista, mutta isä-Solberg ei lupaa pojalleen automaattista paikkaa tiimistään, mikäli hän pääsee sellaista johtamaan MM-sarjassa.

– Oliverin pitää järjestää paikka itselleen, Solberg naurahti.

– Sanon tämän suoraan: jos minulla on talli tulevaisuudessa ja hommat menevät hyvin, hänen pitää näyttää, että hän on tarpeeksi hyvä liittyäkseen tiimiini.

Mikäli Solbergin unelma toteutuu, hän seuraisi entisen tallikaverinsa Tommi Mäkisen jalanjälkiä. Mäkinen on johtanut Toyotan tehdastiimiä MM-sarjassa vuodesta 2017 lähtien. Mäkinen ja Solberg ajoivat tiimitovereina Subarulla vuosina 2002-03.

Lue myös nämä

  • Uusimmat