Sukellusmaskeista hengityslaitteita – rallikuskin perheyritys taistelee koronaa vastaan kriittisellä alueella

Enrico Oldrati vauhdissa Ruotsin MM-rallissa. Kuva: M-Sport Ford

Rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokassa kilpailevan Enrico Oldratin perheyritys kantaa kortensa kekoon taistelussa koronavirusta vastaan.

Muovi-, kumi- ja silikonituotteisiin erikoistunut Oldrati Group valmistaa muun muassa sukellusmaskeja. Yritys on alkanut valmistaa 3D-tulostimella osia, joilla maski voidaan muuttaa hengityslaitteeksi.

Oldrati Groupin tuotantolaitokset sijaitsevat Pohjois-Italiassa Bergamon ja Brescian kaupungeissa, joita korona on runnellut rajusti. Poikkeustilasta huolimatta yhtiö avasi tehtaansa tuotantolinjat, jotta se voi valmistaa venttiileitä ja hengityslaitteita sairaaloita varten.

Lääkärit ovat näyttäneet vihreää valoa laitteelle, ja nyt yhtiö on aloittanut laitteiden toimituksen sairaaloille. Oldrati Group lahjoittaa kaikkiaan 2 000 hengityslaitetta ja 10 000 venttiiliä.

Jos upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Enrico Oldrati ei aja pelkästään rallia vaan hän myös työskentelee perheyrityksessä.

– Olemme pitäneet pintamme Oldrati Groupissa koronaviruksesta huolimatta, emmekä ole halunneet luovuttaa. Halusimme taistella. Olemme ylpeitä, että voimme auttaa ihmisiä ja auttaa pelastamaan henkiä, Oldrati kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Oldrati, 24, jäi pistesijojen ulkopuolelle JWRC-kauden avausosakilpailussa Ruotsissa.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja