Petter Solbergilla huikea jäähyväisralli, velmuili yllättävät kehut kartturille – ”Hänellä on seksikäs ääni”

Petter Solberg
Petter Solberg. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg päätti jäähyväiskiertueensa Walesin MM-osakilpailuun viikonloppuna.

Norjalaiskonkarin jäähyväiskisa oli huikea, sillä Solberg voitti WRC2-luokan 18,8 sekunnin erolla ranskalaista Pierre-Louis Loubetia. Luokassa kolmas oli Loubetin maanmies Adrien Fourmaux.

Oman tiiminsä Volkswagenilla ajanut Solberg taipui R5-luokituksen autolla ajaneista kuskeista vain Skodan suomalaistähti Kalle Rovanperälle, joka tosin kisasi WRC2 Pro -luokassa varmistaen sarjan mestaruuden Walesin ykköstilalla.

– Tämä oli todella hauskaa. Torstai-iltana kieltämättä jännitti aika paljon. Nautinto ajaa oli kuitenkin sanoin kuvaamatonta. Meillä oli monenlaisia ajatuksia, että miten kisa tulee menemään. Ralli sujui kuitenkin fantastisesti. Phil (Mills) luki nuotteja loistavasti. Hänellä on seksikäs ääni, ihan sinun tasoasi Becs, Solberg väritteli viitaten WRC.comin vakioääneen Becs Williamsiin.

Katso alta kooste WRC2-luokan tapahtumista Walesissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284055″    ap mute]

 

Kansainvälistä lehdistötilaisuutta johtanut Williams kysyi myöhemmin Solbergilta, oliko hänellä edes mitään läheltä piti -tilanteita rallin aikana. Solberg kiisti jyrkästi, mutta norjalaisen kanssa MM-titteliä aikoinaan juhlinut kartturiveteraani Mills oli toista mieltä.

– Ei ollut yhtään tilannetta (koko rallin aikana), Solberg vakuutti.

– Oli siellä yksi, Mills heitti heti väliin.

Solberg ei kuitenkaan tästä jäänyt sanattomaksi.

– Sinä vain luulit, että siellä oli. Ei se minulle ollut mikään tilanne, ei ollenkaan. Me olimme vain vähän poikittain Philin puolelle. Ralli sujui ilman virheitä ja auto oli hyvä, Solberg paalutti.

Tulevaisuudessa Solberg mielii tallipomon rooliin MM-sarjaan.

– Haluan kaikkea parasta rallin MM-sarjalle. Se on kasvussa ja sarjasta on tulossa todella merkittävä. Haluan auttaa lajia omalta osaltani tulevaisuudessa, Solberg sanoi.

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat