Ott Tänakilla ensimmäinen ottelupallo Kataloniassa – suomalaiskuskit samassa nipussa

Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Ott Tänakilla on tilaisuus varmistaa uransa ensimmäinen rallin maailmanmestaruus jo reilun kahden viikon kuluttua Katalonian osakilpailussa.

Tänak kasvatti MM-pistejohtoaan viime viikonloppuna, kun hän ajoi voittoon Walesin MM-rallissa. Tänak otti vielä kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen voitosta viisi arvokasta lisäpistettä.

Tänakilla on MM-sarjassa 28 pisteen etumatka Citroenin Sebastien Ogieriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voitto Kataloniassa takaisi Toyotan virolaistähdelle mestaruuden – olipa Ogierin sijoitus kisassa mikä tahansa.

Tänakille riittää MM-titteliin myös se, että hänellä on kisan jälkeen vähintään 30 pisteen etumatka sekä Ogieriin että Hyundain Thierry Neuvilleen. Belgialaiskuljettaja Neuville on 41 pisteen päässä Tänakista ennen kauden viimeistä edellistä osakilpailua. Katalonian jälkeen pisteistä ajetaan vielä Australiassa marraskuun puolivälissä.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Suomalaiskuljettajat ovat tiiviissä nipussa MM-pistetaulukossa Walesin MM-rallin jälkeen. Toyotan Jari-Matti Latvala on parhaana suomalaisena seitsemännellä sijalla. Citroenin Esapekka Lappi ja Fordin Teemu Suninen ovat vain pisteen perässä Latvalaa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä!

Suomalaiset WRC-kuskit ovat keränneet tällä kaudella yhteensä 250 pistettä. Tänak on saanut yksinään kasaan vain kymmenen pistettä vähemmän, 240 pinnaa.

Suomalaiset ovat yltäneet tällä kaudella kuudesti palkintokorokkeelle, mutta tilillä ei ole yhtäkään voittoa. Edellisen kerran suomalaiskuljettajat jäivät kauden aikana ilman osakilpailuvoittoa vuonna 1995. Viime vuonna Latvala nappasi kauden ainoan suomalaisvoiton viimeisessä osakilpailussa Australiassa.

Kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan Kataloniassa 24.-27. lokakuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja