Patric Öhmanilla kaksijakoiset fiilikset Mikkelin SM-rallin jälkeen

Patric Öhman. Kuva: Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Go4Speed Motorsportin Patric Öhman yhdessä kartanlukijansa Jukka Jämsenin kanssa sijoittui viime viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajetussa kauden toisessa SM-rallissa SM3-luokassa sijalle kymmenen.

Nousujohteisen kilpailun Mikkelissä ajanut Öhman oli taiston tauottua hieman kaksijaksoisissa tunnelmissa. Kaksipäiväiseen kilpailuun mahtui mukaan paljon hyviä asioita, mutta toisaalta taas myös tapahtumia, jotka vaikuttivat suoritukseen ja niihin ei kuljettajalla itsellään ollut osaa eikä arpaa.

– Ihan onnistunut siinä mielessä, että päästiin tavoitteeseen eli kympin joukkoon ja maaliin. Ajo sujui paremmin kuin Tunturissa. Mutta sitten kuitenkin vähän jäi jossittelun makua suuhun, kun kahdella eri pätkällä, kolmosella ja vitosella, ajettiin edellä lähteneet autot kiinni ja siinä sitten niiden perässä köröteltiin ja hävittiin aikaa, Öhman harmittelee.

Jo ennen Mikkelin SM-rallia Go4Speed Motorsport -tiimissä lähtöluetteloa oltiin katsottu ihmetellen sitä, että miksi 22 kilpailijaparin SM3-luokassa Öhman ja kartanlukija Jukka Jämsen oli sijoitettu lähtövuorojen osalta vasta kolmanneksi viimeiseksi kilpailijapariksi, kun Tunturirallissa Öhman ajoi luokassaan kahdeksanneksi.

– Paketti siinä aina vähän sekoaa ja siinä menee aina hetken aikaa sen ohituksenkin jälkeen, että saa taas rytmistä kiinni, Öhman kuvailee tilannetta, kun erikoiskokeella ajaa edellään lähteneen kiinni.

Erityisesti viidennen erikoiskokeen tapahtumat harmittivat Öhmania, koska siellä vantaalainen koki, että ajo oli ollut parasta koko kauden aikana.

– Vitospätkän jälkeen sanoin Jukalle, että nyt harmittaa, koska nyt olisi ajollisesti tullut parhaiten. Mutta sitten jäätiin edellä ajeneen taakse, niin ei saatu sitä todellista kuvaa, että mitä se olisi voinut olla. Nelosella aikaeron osalta kärkeen oltiin jo alle sekunnissa (per kilometri) reippaasti ja se oli ehdottoman positiivista, Öhman kertaa kilpailun kulkua.

Öhman on nyt SM3-luokan pisteissä kahden ajetun osakilpailun jälkeen 12 pisteellään sijalla yhdeksän. Talvikauden päättävä Joensuun SM-ralli ajetaan lauantaina 3. maaliskuuta.

– Tästä on hyvä lähteä Joensuuhun. Auto on taas paljon tutumpi ja sitä on nyt saatu paremmaksi ja enemmän mieleiseksi. Toivottavasti Joensuussa pystytään jatkamaan siitä, mihin Mikkelissä jäätiin, missä meidän vauhti oli nousujohteista. Positiivista on se, että kaksi kilpailua ilman mitään sen suurempaa ongelmaa, maaliin on päästy ja tärkeitä kilometrejä alle. Auto on ehjänä, kaikki toimii hyvin, niin hyvät fiilikset on sitä kautta lähteä Joensuuhun, Öhman päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 3. maaliskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat