Toyotan ison pomon WRC-unelma askelta lähempänä

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta ajoi luokkavoittoon Ruotsissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda oli onnensa kukkuloilla Takamoto Katsutan menestyksestä viime viikonloppuna ajetussa Ruotsin MM-rallissa.

Toyota Gazoo Racing -tallin haastajaohjelmaan kuuluva Katsuta ja kartanlukija Marko Salminen saavuttivat yllättäen voiton Ruotsin rallin WRC2-luokassa ennen luokan puolustavaa mestaria Pontus Tidemandia. Katsutalle ja Salmiselle ykköstila oli ensimmäinen MM-sarjan kakkosluokassa.

Samalla Toyota-pomo Toyodan unelma tuli askeleen lähemmäksi.

– Kun Toyota päätti palata rallin MM-sarjaan 17 vuoden tauon jälkeen, ensimmäisenä ajatuksissani oli Toyotan auto MM-sarjan erikoiskokeilla. Seuraavana mielessäni oli japanilainen kuljettaja ja kartanlukija autossa. Jos tämä mielikuva toteutuu, uskon, että Japanissa olisi enemmän rallifaneja, jotka ymmärtäisivät tämän lajin ja sen kulttuurin hienouden, Toyoda kertoo tiedotteessa.

– Juuri sen takia aloitimme Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelman tukeaksemme nuorten kuljettajien kehitystä kansainvälisellä tasolla, Toyoda jatkaa.

Katsutan lisäksi haastajaohjelmaan kuuluvat japanilaiskuljettaja Hiroki Arai sekä kartanlukija Sayaka Adachi, jotka kilpailevat Tommi Mäkinen Racing -tallin väreissä. Araille nuotteja lukee Glenn Macneall, ja Adachi puolestaan jakaa auton Jarkko Nikaran kanssa.

– Aloitimme kaksi ja puoli vuotta sitten heidän haastajaohjelmansa, ja Katsuta on tehnyt todella hienoa työtä. Hän osoitti, että on mahdollista saada japanilainen kuljettaja japanilaisella autolla rallin MM-sarjaan. Olen tästä todella onnellinen, Toyoda sanoo.

– Myös Arai ja Adachi näyttivät kehitystään saavuttamalla kärkiaikoja luokassaan. Uskon, että nyt useammat jakavat saman unelman kanssani, ja kiitos siitä kuuluu näille kolmelle, jotka ovat näyttäneet taitonsa ja potentiaalinsa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat