Quantcast

MM-rallin kärkikuski ei usko voittosaumoihinsa – nostaa tallikaverinsa suosikiksi

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville on haastavan tehtävän edessä ensi viikolla rallin MM-kauden kolmannessa osakilpailussa Meksikossa.

Neuville voitti vajaat kaksi viikkoa sitten Ruotsin MM-rallin ja samalla belgialainen nousi MM-sarjan pistetaulukon piikkipaikalle. Tämä tarkoittaa sitä, että Neuville joutuu auraamaan kärkiautona meksikolaisia sorateitä ensimmäisenä kunnon kilpailupäivänä.

– Meillä ei ole juurikaan kokemusta siitä. Viime vuonna olimme suurimman osan ajasta toisena MM-sarjassa, mutta MM-sarjan johtajana tilanne on erilainen, Neuville kertoo.

Neuville ei pidä itseään voittajasuosikkina Meksikossa, missä erikoiskokeita ajetaan korkeassa ilmanalassa.

– Meksikosta tulee vaikea kilpailua, mutta tämä on pelin henki näillä säännöillä. Odotan kisaa, vaikka tiedän, että palkintokorokkeelle pääsy on vaikeaa. Jos pääsen Meksikosta MM-sarjan johdossa, Korsikan rallista tulee erityinen, Neuville sanoo.

Neuville povaa, että hänen tallikaverillaan Dani Sordolla on saumat huipputulokseen Meksikon MM-rallissa. Sordo seurasi sivusta Ruotsin rallin Hayden Paddonin ollessa ajovuorossa, mutta Meksikossa espanjalaiskuljettaja pääsee ajamaan hyvällä starttipaikalla.

– Dani on varmasti todella nopea, hän on ollut siellä joka vuosi entistä kilpailukykyisempi. Lähtöpaikkansa ansiosta hänellä on mahdollisuudet voittaa ralli, Neuville luottaa.

Meksikon MM-ralli ajetaan 8.-11. maaliskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat